1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Županijski Tenis Cup otvara meč TK Mikanovci i TK Privlaka

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Još tjedan dana ostalo je do početka Županijskog Tenis Cupa kojeg u povodu Dana Općine Mikanovci, u nedjelju, 30. travnja otvaraju domaćin TK Mikanovci i gosti iz Privlake. 

  Rekreativnom tenisu odazvali su se Vinkovčani i Županjci s po dvije ekipe te tenis klubovi iz Vukovara, Jankovaca, Privlake, Račinovaca, Mikanovaca, Tovarnika, Iloka, Rokovaca i Andrijaševaca, Otoka i Lučić Sport iz Mirkovaca. Podjeljeni su u dvije  jakosne skupine, ždrijebanjem, uz napomenu kako je između 4. i 5. kola ostavljen slobodan tjedan kako bi ekipe, u slučaju spriječenosti odigravanja, mogle nadoknaditi svoj meč.

Teniski mečevi odnosno susreti po skupinama odigravat će se na način svatko sa svakim, najavio je koordinator županijskog Tenis cupa Marinko Ljoljo.

“Ovo je još jedan način popularizacije tenisa kao sporta u cijeloj županiji, posebice u manjim sredinama, a potvrda da smo utrli pravi put je odličan odaziv klubova koji do sada nisu imali ovaj oblik natjecanja, a imaju infrastrukturu “, rekao je Ljoljo pri najavi novog teniskog amaterskog natjecanja na cijelom području Vukovarsko-srijemske županije koje su prepoznali i brojni sponzori.

Najbolje dvije momčadi po skupinama prolaze dalje u polufinale po principu A1-B2 i B1-A2, a termin odigravanja bit će naknadno određen.

Podsjećamo, nagrada je veliki prijelazni pehar turnira, a druženje uz sport i rekreaciju dodana je vrijednost ovakvih hvalevrijednih inicijativa s potpisom entuzijasta iz nabrojanih klubova.

Neka pobijedi najbolji, poručuje organizator uz napomenu da će, sve “uzavrele strasti” na terenu, u prijevodu nesportsko ponašanje, biti strogo sankcionirano, ni manje ni više nego udaljavanjem igrača iz nastavka natjecanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno