7 C
Vinkovci
Petak, 26. travnja 2024.

1000 osnovnoškolaca na Danu otvorenih vrata pet vinkovačkih srednjih škola

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Pet vinkovačkih škola, Srednja strukovna škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića, Drvodjelsko tehnička škola, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara i Poljoprivredno šumarska škola danas su zajednički organizirali Dan otvorenih vrata. S njihovim programima i zanimanjima danas će se upoznati oko tisuću osnovnoškolaca iz cijele županije, a Danu otvorenih vrata pridružio se i gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Došlo je vrijeme da mi u srednjim školama moramo razmišljati o broju učenika, a na tragu toga smo i organizirali ovaj Dan otvorenih vrata pet vinkovačkih škola. Uvjereni smo kako ćemo s ovom manifestacijom učenicima, a također i roditeljima olakšati odabir škole i zanimanja. Učenici će danas ovdje moći vidjeti tridesetak zanimanja, a iskustva iz prošlih godina pokazuju nam da se s nekima od njih ovdje po prvi put susreću”, istaknuo je ovom prilikom direktor Srednje strukovne škole Domagoj Bujadinović napomenuvši kako je Dan otvorenih vrata ove godine organiziran na tragu strukovnog državnog natjecanja World Skills Croatia, koje je održano nedavno u Zagrebu, pa na određenim zanimanjima budući srednjoškolci i sami mogu isprobati svoju vještinu.



Domaćini osnovnoškolcima sa svojim učenicima i djelatnicima danas su bili i Josip Jovanovac, ravnatelj Drvodjelsko tehničke škole, Marinko Džakula, direktor Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, Josip Šuker, ravnatelj Zdravstvene i veterinarske škole i Mate Vukušić, ravnatelj Tehničke škole. “Mi smo prije šest godina bili inicijatori održavanja Dana otvorenih vrata i evo to se nastavilo i dalje, samo što sada sudjeluje pet škola koje kroz zajednički Dan otvorenih vrata promoviraju svoja zanimanja kako bi budući srednjoškolci što bolje vidjeli zanimanja koja im nudimo nakon završetka osnovne škole”, istaknuo je ovom prilikom Mate Vukušić. 

Danu otvorenih vrata danas se pridružio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.”Lijepo je vidjeti kako se radi u našim srednjim školama, pogotovo ova strukovna zanimanja. U svim ovim školama djeca se kvalitetno pripremaju za tržište rada koje ih čeka iza srednje škole. Ovakve manifestacije su dobrodošle jer danas kod djece možda treba više osvijestiti to koliko je biti dobar majstor, biti dobar obrtnik, dobro za njih i dobro za društvo. Mali obrti i male tvrtke su najbolji temelj svakog gospodarstva svake zemlje. Zato što više treba raditi s djecom, treba im dati priliku da se ostvaruju danas, sutra, kao majstori, kao obrtnici i onda ćemo svi imati puno bolje i kvalitetnije društvo, sigurnije gospodarstvo koje će biti fleksibilno za sve promjene koje se događaju unutar EU jer danas smo dio tog jednog velikog gospodarstva”, istaknuo je Ivan Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno