15 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Davor Bunčić Buna objavio instrumentalni song pod nazivom Megla

Više od autora

- vl promo-

Iako Davora Bunčića Bunu mnogi znaju iz blues/rock/americana bendova Ben Dover i Be Ha Ve, ovoga puta Buna je pripremio nešto sasvim drugačije. Riječ je o instrumentalnom etno uratku Megla, svojevrsnoj kućnoj radinosti znanog bluesera – svestrani Buna je sve instrumente odsvirao i snimio sam, producirao je pjesmu, a uz to je i autor glazbe i aranžmana. Autorica akvarela na naslovnici je Biserka Jajić Habdelić, a zanimljivo, pjesma ‘Megla’ je nastala još 2003. godine, pojavom mogućnosti kvalitetnog snimanja u kućnom studiju.

Dio djetinjstva, koji je Buna proveo u Podravini, zauvijek je obilježio glazbeni izričaj ovog glazbenika. Ravnica, blizina rijeke Drave, pješčani nanosi, močvare i maglovita jutra inspiracija su koja je ostala u trajnom sjećanju. Inspiracija koju Buna oslikava glazbom.



‘Megla’ je jedna od pjesama koja je stvorena u doba zanimanja za etno i korijene izričaja glazbe nastale u Podravini.

Davor Bunčić Buna, glazbenik iz Zagreba, počeo se aktivno baviti glazbom sedamdesetih godina u kvartovskim bendovima. Kasnije se počinje i profesionalno baviti glazbom te svira i pjeva u nekoliko rock bendova. Danas je član autorskog blues/americana sastava Be Ha Ve i power/blues benda Ben Dover.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno