10 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Bosančić o traženju telefonskog ispisa poziva: Dokle seže Kajkićeva špijunaža? Hoće li doći kod mene u stan vidjeti kako živim? Što jedem?

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

“Službeni mobitel gradonačelnika Ivana Bosančića javna je imovina i građani imaju pravo na uvid odlaznih i dolaznih poziva”, referirao se Ključev vijećnik Goran Kajkić na ranije zatražen ispis ulaznih i izlaznih poziva mobitela vinkovačkog gradonačelnika. Ponovno buran uvod, u proračunskom raspravom obilježenu, sjednicu Gradskog vijeća Vinkovaca. Bosančić je Kajkića ponovno pitao dokle ide njegova, kako ju je nazvao, špijunaža te kako je ipak odustao dati mu uvid u svoj mobitel. Pozvao ga je, ponovno da razluči privatno od politike.

„Što je sljedeće? Hoće li doći kod mene u stan vidjeti kako živim? Što jedem? Kako provodim vrijeme sa ženom i djecom? Budući da nikada nije bio na poziciji na kojoj donosi odluke, predlažem Kajkiću da provede jedan radni dan sa mnom, da vidi koliko obavljam posla kao gradonačelnik i da to nije tako jednostavno kao što misli”, javno mu predlaže Bosančić.

Bez verbalnog okršaja nije izostao ni prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Na Kajkićeve prozivke da je napumpan, Bosančić je odgovorio da on zapravo ne razumije i ne zna čitati proračun, ne zna što znači konsolidirani proračun te ga i na ovu temu pozvao na razgovor s pročelnicom Upravnog odjela za proračun i financije Sanjom Lozić kako bi mu objasnila sustav vođenja financija. Inače među Kajkićevih šest predloženih amandmana, od kojih nijedan nije dobio dovoljan broj glasova, žustru raspravu izazvao je prijedlog smanjenja odnosno ukidanje subvencija gradskim tvrtkama, Razvojnoj agenciji VIA-i, Poduzetničkom inkubatoru i Tehnološkom parku.

„Na svaku kunu uloženu u VIA-u Vinkovcima se vrati 15 kuna, a poduzetnički inkubator od samog otvorenja pun je novih poduzetnika koji razvijaju svoje poslovanje. Zatvaranje takvih tvrtki bilo bi pogubno za vinkovačko gospodarstvo i naše društvo”, istaknuo je Bosančić.


S današnje sjednice izdvajamo i Kajkićevu prozivku za gradonačelnikov posjet Mjesnom odboru Mirkovci. Naime, on je na društvenim mrežama objavio kako je Bosančić 18. studenoga bio gost na skupštini županijske organizacije Srpskog narodnog vijeća u Mirkovcima, umjesto u Vukovaru.

„Gradonačelnik Vinkovaca došao je u Vukovar uslikati se ispred bolnice s ostalim političarima, ali mu je bilo preteško hodati po kiši pa je nakon fotografiranja otišao ne sudjelujući u Koloni sjećanja”, piše i dodaje kako nema ništa protiv pripadnika srpske nacionalne manjine, ali ima protiv toga da ih Bosančić posjećuje.

„Odazvao sam se pozivu zamjenika župana Srđana Jeremića koji me na skupštinu pozvao kao predstavnika Grada Vinkovaca. Gradonačelnik sam svih građana i ne dijelim ljude na „ove i one“. Slijedom tribina u mjesnim odborima obilazim sve dijelove grada gdje me pozovu pa tako i Mirkovce. Skupština je bila odlična prilika da čujemo što građanima treba i kako možemo pomoći, a tako ćemo raditi i ubuduće“, odgovorio mu je Ivan Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno