Da iza svakog uspješnog muškarca stoji prava žena, potvrdili su danas i simbolično HDZ-ov Ivan Bosančić kandidat za gradonačelnika Vinkovaca u drugom mandatu i Josip Romić kojeg predlaže za svog zamjenika. Gentlemenski, u pratnji supruga pridružili su se volonterima na stranačkom štandu u središtu grada na kojem je počelo prikupljanje potpisa potpore kandidaturama za gradonačelnika Vinkovaca i Damiru Dekaniću za vukovarsko-srijemskog župana. U idućih 14 dana Bosančić treba prikupiti 900, a Dekanić 1500 potpisa građana za pravovaljanost kandidature.

   

„Vjerujem da ćemo već danas skupiti dovoljan broj potpisa, no naš je cilj razgovarati sa što više sugrađana kako bismo dobili što snažniju potporu i kroz samo skupljanje potpisa jer onda je to i nama jedan poticaj i vjetar u leđa kako bismo kroz povratnu informaciju od građana dodatno napravili preinake u programu. Zahvalni smo na svakom potpisu i potpori jer nas to tada čini boljim i sigurnijim kandidatima što je u kontekstu našeg slogana Siguran izbor. Istovremeno, poticaj nam je da u predstojećem mandatnom razdoblju budemo još lucidniji i inovativniji u idejama kako bi u konačnici naš grad učinili boljim mjestom za život,” poruka je Ivana Bosančića s današnjeg druženja s građanima čija su mu očekivanja nemalo važna.

Ankete, prema kojima dobiva izbore u 1. krugu ne iznenađuju ga, siguran kako priželjkivana potpora velikog dijela Vinkovčana neće izostati. Ljestvica je u protekle četiri godine postavljena dosta visoko pa će dodanu vrijednost kreativnoj energiji pomlađene i stručne gradske uprave činiti i kandidat za zamjenika Josip Romić, čovjek s referencama visokoobrazovanog operativca, eksperta za europske projekte s punoljetnim stažom u realnom sektoru.

„Put kojim želimo ići je razvoj grada po mjeri svih žitelja, a pokretač gospodarskog razvoja su fondovi. Spreman sam na izazove novog mandata, zahvalan na ukazanoj časti i povjerenju, ali osjećam istovremeno i veliku odgovornost. Pred nama je, naime, posvećenost novom financijskom razdoblju, detaljnom planiranju, analiziranju i provedbi novih projekata u kojima mi je želja sa suradnicima fokusirati se na popunjavanje novoproširene gospodarske zone Zalužje,” istaknuo je ovom prigodom Romić.

Nadaju se pozitivnom ozračju kampanje s fokusom na perspektivu koja će donijeti dobro Vinkovcima što građani, uostalom i očekuju od upravljačkih struktura. U tom kontekstu već sada je za sljedeći mandat pripremljeno projekata, teških 200 milijuna kuna.

Najvažnije, potvrđuju obojica, imati je čvrstu potporu unutar svoje obitelji bez čega se u ovakve izazove i ne bi ni upuštali, a što su njihove dame potporom danas još jednom i potvrdile.