28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Cheerleadersicama treće i četvrto mjesto na državnoj smotri

Više od autora

- vl promo-

Održano je Državno prvenstvo u cheerleadingu i performance cheeru u Novigradu, a tamo je sudjelovao i Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci. Predstavnice našeg grada ostvarile su odličan rezultat te su trećeplasirane i četvrtoplasirane u Hrvatskoj!

Na prvenstvu su sudjelovale ekipe iz Zagreba, Osijeka, Dugog Sela, Splita, Varaždina, Umga, Velike Gorice i Vinkovaca. „Bilo je oko 600 sudionika, a u našoj kategoriji bilo je osam ekipa te su naše djevojčice iz Vinkovaca u kadetima osvojile treće i četvrto mjesto. Skupina Queens bila je treća, dok je skupina Mini Pirmadie bila četvrta”, izjavila je trenerica Sara Pajvančić.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

Nažalost, ovaj je sport jako malo popraćen u našoj zemlji, a uvjeti za treniranje vrlo su loši. Vinkovački klub svoje koreografije usavršava u dvorani Osnovne škole Ivana Mažuranića koja nema dimenzije cheerleading podloge, međutim svi zajedno odlično se snalaze, a to pokazuju odlični rezultati, kao i pohvalne povratne reakcije roditelja djece.

„U klubu trenutno brojimo 80-ak djece u ukupno tri skupine. Radi se o malim djevojčicama od 6 do 8 godina, one imaju trening dva puta tjedno po sat vremena. Kadeti su podijeljeni u dvije skupine, trenira se dva puta na tjednoj bazi po sat i pol. Svaki dan smo na treninzima, ovisno kada je tko na rasporedu”, dodaje Pajvančić.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

U klubu radi i trenerica Tea Kajkić, koja je desetak godina trenirala cheerleading, a obje trenerice odlično se slažu u radu. Kako se bliži završetak školske godine, tako se bliži i kraj trenažnih procesa Cheerleading kluba Ma&Ko-Vinkovci. Do kraja će se odraditi još jedan nastup u sklopu 3×3 Pro Toura u Basketu, a od 1. srpnja zakazan je zasluženi ljetni odmor.

„Novi će upisi biti u rujnu kada krene nova školska godina, a na Facebooku se mogu vidjeti sve informacije”, zaključuje trenerica.

FOTO: Cheerleading klub Ma&Ko-Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno