25 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Cvijeće oživjelo odbačene korpe, kaliće, lonce zahvaljujući djelatnicima Reciklažnog dvorišta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Jedna vožnja automobilom dovoljna je za zaključiti kako Nuštar već dugi niz godina drži primat kada je riječ o uređenosti mjesta. Puno je tu truda i samih mještana, a javne površine samo su šlag na torti proljetnih radova koji su u punom zamahu.

Inovativnih rješenja nije nedostajalo ni ove godine posebice kada je riječ o kreativnom timu djelatnika Reciklažnog dvorišta Nuštar Ivana Karaule kojem u idejama rado priskoči u pomoć uvijek raspoložena i ekološki orijentirana sumještanka Tamara Pastor. Oni su se naime ove godine dosjetili osmisliti korisne ukrase za vrt od starog otpada. Tako su proljetne sadnice i vrtno cvijeće pronašle novi dom u odbačenim korpama, kalićima, kantama i zanimljivim loncima te tako ukrasile prostor Općine odnosno Reciklažnog dvorišta.

„Ljudi često odbacuju ili donose u Reciklažno dvorište predmete koji im više ne trebaju, ali još uvijek imaju uporabnu svrhu. Ono što je iskoristivo prikupljali smo neko vrijeme i malo pomalo dotjerivali te ponovno priveli svrsi sadnjom proljetnica. Ovi nas predmeti ništa nisu koštali, a ovako dotjerani s cvijećem pričinjaju beskrajno zadovoljstvo. Čak smo koristili i odbačenu zemlju za cvijeće”, podijelio je s nama dojmove Karaula koji je uz pomoć kolegice volonterke, koja i privatno sve reciklira, došao do bezbroj zanimljivih ideja među kojima su i Minioni, simpatični likovi iz crtića, oživljeni s nekoliko starih automobilskih guma, kistom i bojom, a koji su oduševili djecu prilikom jednog posjeta Dvorištu.

„Ogromne količine nagomilanog otpada idu u prilog činjenici da smo postali pravo potrošačko društvo”, zaključuje Karaula za kojega se ne bismo začudili da pripremi i sajam antikviteta.

Kada je riječ o javnim površinama, u sva tri mjesta, cvjetnjake je uredilo četrdesetak žena uključenih u projekt Zaželi, pomažući tako posljednjih godina komunalnom poduzeću.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno