2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Dan otvorenih vrata Odjela za medicinsku biokemiju vinkovačke bolnice

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Uz Međunarodni dan laboratorijske medicine, 5. studenoga, danas je organiziran Dan otvorenih vrata Odjela za medicinsku biokemiju Opće županijske bolnice Vinkovci. Za sve zainteresirane je od 10 do 14 sati otvorena mogućnost upoznavanja s cjelokupnim procesom, od vađenja krvi do izdavanja nalaza, kao i razgovora s visoko specijaliziranim stručnjacima koji stoje iza svakog nalaza, a važan su dio tima za zbrinjavanje pacijenata.

Djelatnici Odjela za medicinsku biokemiju poručili su: “Rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja koja vas zanimaju, a niste imali koga pitati!

“Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara već petu godinu zaredom organizira LabDay odnosno Dan laboratorija. U našem laboratoriju ove godine smo prvi put otvorili naša vrata građanima na ovaj način, a danas ovdje mogu dobiti kratki uvid u ono što mi radimo. Analiziramo različite vrste uzoraka odnosno krv i tjelesne izlučevine”, istaknula je Sandra Drmić, specijalistica medicinske biokemije.

A oni koji su se odlučili danas informativno posjetiti biokemijski laboratorij u vinkovačkoj bolnici mogli su napraviti mjerenje glukoze u krvi, kemijsku analizu urina te probir na sredstva ovisnosti i droge osobama od 14-20 godina. A osim što je bio namijenjen informiranju građana općenito, Dan otvorenih vrata Odjela za medicinsku biokemiju OŽB Vinkovci za cilj je imao i popularizaciju same struke među mladima.

“Dan otvorenih vrata laboratorija organiziran je kako bi popularizirali našu struku i zainteresirali mlade za naše zanimanje jer, evo, sve do ove godine bilo nam je jako teško naći nekoga tko bi došao raditi kod nas u laboratoriju. Sada su nam tu dvije mlade kolegice i to s našega područja i jako smo zadovoljni. Što se tiče osoblja srednje i više stručne spreme tu možda imamo malo više zainteresiranih, ali voljeli bi mlade upoznati i s tim. Želimo da mladi znaju kakav je ovo posao i što se sve ovdje radi. Zato su naše kolegice danas u posjetu i vrtićkoj djeci i osnovnoškolcima i gimnazijalcima i to baš maturantima, koji su pred odabirom svoga životnog poziva pa možda netko dođe i k nama”, istaknula je Đurđa Winkler, specijalistica medicinske biokemije.

       

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno