-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Dekanić: Kontakti ostvareni u Bruxellesu ključni za daljnju realizaciju naših projekata

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Najveće godišnje okupljanje i predstavljanje europskih regija i gradova pod nazivom Europski tjedan regija i gradova nakon dvije godine online formata ponovo je održano uživo u Bruxellesu.

FOTO: VSŽ

Izaslanstva pet slavonskih županija, među kojima je vukovarsko-srijemsko predvodio Damir Dekanić, održala su brojne sastanke na temu kohezijske politike, demografije i sigurnosti Europske unije.

“Vjerujem da ćemo u nadolazećem razdoblju još kvalitetnije koristiti mogućnosti koje nam pruža Europska unija. Bitno je biti spreman za natječaje koji će se otvarati u budućnosti, a upravo su kontakti koje ostvarujemo u Bruxellesu ključni za daljnju realizaciju naših projekata”, rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.  

FOTO: VSŽ

Bila je to prilika i za predstavljanje Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema, čiji Ured u ime pet slavonskih županija od ove jeseni vodi Renata Taušan.


“Osnovni zadaci ureda su praćenje natječaja koji se raspisuju i brzi protok informacija prema županijama. Vrata ureda otvorena su i za sve građane Hrvatske koji dolaze u Bruxelles kao i za kolege iz drugih regija Europske unije s kojima razmjenjujemo iskustva te dogovaramo zajedničke projekte sličnih ili teritorijalno bliskih regija”, rekla je Taušan.

Poticanje ravnomjernog regionalnog razva prilika je za intenzivnije povlačenje sredstava u razvoju istoka Hrvatske.

Novi programi u financijskom razdoblju 2021.-2027. otvaraju mogućnost kvalitetnijeg pristupa svih hrvatskih regija kroz zasebne pozive u skladu sa njihovim specifičnostima. Rezultat je to, između ostaloga i kvalitetne suradnje lokalne, regionalne i nacionalne razine s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu usuglašenih oko zajedničkog cilja – zaštite nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno