22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Deset tona domaćih jabuka noćas otišlo put hrvatskoga Juga

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Deset tona jarminačkih jabuka noćas je otišlo put hrvatskoga Juga. Dar je to Vukovarsko-srijemske županije, već tradicionalno, koji će biti danas uručen dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću u luci Gruž.

FOTO: OPG Kolić/ FB Miroslav Kolić

Donacija domaćih jabuka iz slavonskih voćnjaka namijenjena je socijalnim i zdravstvenim ustanovama te humanitarnim udrugama s područja Dubrovačko – neretvanske županije županije.

“Zelena i plava Hrvatska!!! Isporuka jabuke za Dubrovačko-neretvansku županiju koju je naručila Vukovarsko-srijemska županija od nas proizvođača. Znak da Slavonija može, a Dalmacija treba i želi naš proizvod….Zajedno smo jači!!!”, objavio je Miroslav Kolić, uspješni 37-godišnji proizvođač jabuka, koji podsjetimo, predvodi skupinu od 10 uzgajivača jabuka iz Jarmine, Vođinaca i Vukovara, a koji pod voćem imaju zajedno 200 hektara.

FOTO: OPG Kolić/ FB Miroslav Kolić
FOTO: OPG Kolić/ FB Miroslav Kolić
FOTO: OPG Kolić/ FB Miroslav Kolić

Udruženi u Vinkovačku jabuku pokrenuli su izgradnju suvremene hladnjače za pohranu jabuka kapaciteta 10.000 tona, o čemu smo pisali na našem portalu.

Nakon neretvanskih mandarina koje za hrvatski Istok svake godine stižu po berbi, jabuke će uručiti župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić svom kolegi županu najjužnije hrvatske županije. Još jedan hvalevrijedan podhvat podrške domaćoj proizvodnji, a na radost onih koji će kušati zdrave proizvode.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno