23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića “Eden” posjetili grad na Dravi

Više od autora

- vl promo-

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića “Eden” nastavili su svoju pustolovinu Slavonijom, Srijemom i Baranjom. Nakon posjeta Vukovaru, Slavonskom Brodu, Iloku, uslijedio je grad na Dravi – Osijek.
Putovanje je započelo posjetom katedrali Sv. Petra i Pavla gdje suo se pomolili i otpjevali pjesmu “Cvijeće za Mariju”. U katedrali ih je dočekao velečasni Antun Nikolić gdje im je rekao neke zanimljivosti o katedrali.
Osječkim ulicama, uz oduševljenje djece tramvajima, nastavili su put ZOO vrta Osijek. Laganim korakom i velikim očima, djeca su promatrala stanare ZOO vrta.
Put je dalje vodio do tvornice keksa Kraš Osijek gdje ih je dočekala ljubazna gospođa, i ukratko objasnila što se radi u tvornici i udijelila slatki paket za vrtić.
Najveće uzbuđenje pobudio je posjet zračnoj luci Osijek. Djeca su mogla vidjeti ukrcaj putnika, ptrljage, osoblje aviona, polijetanje za Dubrovnik te slijetanje aviona. Ovaj posjet je bio uz stručno vodstvo gdje su djeca naučila tko su pilot, stjuardesa, zemaljska domaćica, dijelove aviona i neka pravila putovanja zrakom.
Naposljetku, vatrogasci su imali pokaznu vježbu gdje su djeci pokazali kompletnu opremu vatrogasnog vozila, demonstrirali izbacivanje pjene za gašenje požara i sirenu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno