22 C
Vinkovci
Srijeda, 10. kolovoza 2022.

Dosadašnje iskustvo temelj je za daljnje mogućnosti korištenja EU sredstava

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas se u Vinkovcima sastala s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i njegovim suradnicima.

Sastanak s ministricom Tramišak bio je vrlo konstruktivan, ističe gradonačelnik Bosančić, a razgovaralo se o aktualnim i nadolazećim projektnim aktivnostima te je istaknuto kako Vinkovci imaju punu potporu Vlade i Ministarstva pri provedbi važnih razvojnih i infrastrukturnih projekata te će i nadalje biti lider u povlačenju europskih sredstava na ovom području.

Ministrica Nataša Tramišak u Vinkovcima je boravila prigodom predstavljanja prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021.-2027.

Poziv je otvoren od 15. studenog 2021. do 23. veljače 2022. godine, a Program obuhvaća države središnje Europe koje su članice Europske unije: Hrvatsku, dio Italije, Mađarsku, dio Njemačke, Češku, Slovačku, Poljsku i Sloveniju. Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od oko 225 milijuna eura za čitavo razdoblje, dok je za ovaj poziv osigurano oko 72 milijuna eura, a stopa sufinanciranja iznosi 80%. Poziv je podijeljen na 4 tematska prioriteta, a to su suradnja za 1. pametniju, 2. zeleniju, 3. povezaniju Središnju Europu te 4. poboljšano upravljanje Središnjom Europom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno