25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Druga podjela humanitarne pomoći „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2″

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započelo je 1. lipnja s drugom podjelom humanitarne pomoći iz EU-projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“, koji je putem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Kako su priopćili naši humanitarci, korisnici iz Vinkovaca mogu uz predočenje dokumentacije o ispunjavanju kriterija preuzeti pakete hrane iz projekta FEAD te svježa konzumna jaja koja donira Vukovarsko-srijemska županija radnim danom od 9 do 12 sati u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, Vinkovci.

Korisnike mole da prilikom predaje dokumentacije i preuzimanja paketa poštuju epidemiološke mjere.

Korisnicima iz Grada Otoka i općina: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci pomoć će biti podijeljena na distribucijskim mjestima u tim jedinicama lokalne samouprave.

Prijavitelj ovog projekta je GDCK Županja, a provedbeni partneri su Hrvatski Crveni križ i gradska društva HCK Hrvatska Kostajnica, Novska, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Ilok, Vukovar i Vinkovci. Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Pakete mogu dobiti osobe koje ispunjavaju kriterije po jednom od 5 projektnih prioriteta i prilože potrebnu dokumentaciju.

Ciljne skupine projekta su:

1. samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je utvrđeno pravo rješenjem nadležnih centara za socijalnu skrb;

2. osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500,00 kn, odnosno do 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo;

3. samohrani roditelji ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH (4.062,51 kn);

4. obitelji s troje ili više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.436,00 kn,

5. iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od tri (3) mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te samci i obitelji koji zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno