Već tradicionalno uoči Dana Grada Otoka, koji se obilježava 13. srpnja, na dan kada je 2006. godine Hrvatski sabor Općini Otok dodijelio status grada, gradonačelnik Otoka Josip Šarić darivao je novorođene bebe u Otoku i Komletincima. Grad Otok, moglo se čuti, može se pohvaliti izdavanjima za novorođenu djecu među najvišima u Hrvatskoj te s još nekoliko programa usmjerenih na djecu i mlade.
Za novorođene bebe doista je napravljen iskorak u odnosu na ostale sredine pa tako naknada za prvo dijete iznosi 5 tisuća kuna, za drugo dijete 7,5 tisuća kuna, a za treće i svako sljedeće dijete 10 tisuća kuna. “To je već jedna ozbiljna pomoć roditeljima i vjerujemo da im to puno znači u prvim danima s bebom”, ističe gradonačelnik Josip Šarić.
Inače, u gradu Otoku u ovoj godini do sada je rođeno 25 mališana, 21 u Otoku i 4 u Komletincima, a današnje darivanje obuhvatilo je 12 obitelji koje su dobile prinovu. Grad Otok darivanja beba uobičajeno upriličuje tri puta godišnje, a jedno od njih upravo uz Dan grada. “Najljepši je to poklon koji jedan grad može dobiti, a darivanje beba meni je sigurno najdraža gradonačelnička zadaća”, istaknuo je Josip Šarić.