28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

HPD Cibalia: Novih 260 kilograma čepova za humanitarnu nakanu

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Članovi Planinarskog društva Cibalia Vinkovci danas su u tvrtki Drava International u Osijeku predali novu pošiljku prikupljenih plastičnih čepova u okviru humanitarne akcije pomoći oboljelima od malignih bolesti.
Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, podsjetimo, pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Hvale vrijedna je to akcija u kojoj se sakupljajući plastične čepove čini dobro za okoliš, a ujedno se čini i humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga dobije kunu i 20 lipa, a prikupljeni novac koristi se za nabavku skupih lijekova.
Planinari HPD Cibalia Vinkovci već dulje vrijeme zdušno sudjeluju u ovoj akciji. U tvrtku Drava International u Osijek već je odvezen veći broj pošiljaka, a za prikupljanje jedne određene veće količine čepova, potrebno je nekih dva do tri mjeseca.
„HPD Cibalia Vinkovci trenutno ima 180 članova i stvarno nam nije potrebno puno vremena da bi prikupili veću količinu čepova. Tako smo i sada prikupili 260 kilograma čepova, koje smo predali u tvrtku Drava International u Osijeku. Hvala svima koji su dali svoj doprinos, a s prikupljanjem nastavljamo dalje”, ističe predsjednik društva Igor Nađ.
U Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, sa sjedištem u Čakovcu, ističu kako pomažu oboljelima u kupnji lijekova, terapija i/ili medicinskih pomagala u slučaju kada to ne financira HZZO. Vođeni činjenicom kako je zaštićeni i nezagađeni okoliš pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika i očuvanje zdravlja općenito te da, kako kažu, pomaganjem našoj planeti pomažemo i sami sebi, zamislili su projekt kojim će „stvarati čišći okoliš, poticati održivi razvoj, educirati građane o važnosti zaštite okoliša, a koji će u isto vrijeme pridonijeti bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od malignih bolesti te im osigurati uvjete za pristup tržištu rada”. Tako je zaživio projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, a danas čepove diljem Hrvatske prikupljaju pojedinci, udruge, ustanove, institucije…, čuvajući okoliš i čineći dobro djelo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno