12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Ivan Bosančić povest će vukovarsko-srijemski HDZ u parlamentarne izbore

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Kako se i nagađalo u stranačkim kuloarima, vukovarsko-srijemski HDZ u borbu za saborske mandate u 5. izbornoj jedinici, povest će Ivan Bosančić, šef vinkovačkog HDZ-a i gradonačelnik u drugom mandatu. Potvrdili su to danas na sjednici Županijskog odbora stranke članovi užeg vodstva imenujući Bosančića vršiteljem dužnosti. Mogućnost je to koju nudi stranački statut. Evo što je netom poručio:

Danas sam izabran za vršitelja dužnosti predsjednika ŽO HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, jedne od najjačih županijskih organizacija naše stranke.

Uz zahvalu na ukazanom povjerenju, naglasio bih kako je pred nama intenzivan period u kojem će snaga zajedništva članova Hrvatske demokratske zajednice igrati ključnu ulogu.

S jasnim ciljevima podizanja kvalitete života stanovnika svih naših gradova i općina, posebnim naglaskom na rastu gospodarstva, stvaranju novih radnih mjesta i općenito unaprjeđenju životnog standarda, ulazimo u nove izazove u kojima možemo biti sigurni u snažnu potporu premijera Andreja Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske .Želim napomenuti kako ovaj novi trenutak neće utjecati na moje gradonačelničke obveze jer okružen sam vrijednim i sposobnim ljudima te ću uz njihovu pomoć sve svoje zadaće izvršavati s jednakim predanim pristupom kao i do sada”, kratko se referirao večeras putem svojih društvenih mreža.

Prema svemu sudeći Bosančić je za vukovarsko-srijemske HDZ-ovce, uz amenovanje šefa stranke Andreja Plenkovića, ponovno siguran izbor s obzirom na kredit rezultata dvojih lokalnih i posljednjih parlamentarnih izbora. Neslužbeno, kažu HDZ-ovci, trenutno uživa najveće povjerenje i popularnost među stranačkom bazom.

Nakon parlamentarnih izbora, vukovarsko-srijemski HDZ izabrat će novo vodstvo za nastup na lokalnim izborima, u svibnju 2025.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno