22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Josip Romić: “Vinkovačkim lađarima želimo još puno zaveslaja na budućim maratonima”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Jučer ispred vinkovačke Gimnazije, uz pjesmu, tamburice, ples i dobru zabavu, održana je prva Noć lađara koju je Udruga Vinkovački lađari priredila svome gradu povodom desetog rođendana djelovanja, ali, kako je rekao predsjednik Udruge Stjepan Sertić, da se malo i pohvale zbog dobivenog priznanja Zlatni štit kneza Domagoja.

„Jako nam je drago što jako puno ljudi iz grada prati naš rad, vi ste svakako naš vjetar u leđa. Ne bih ovo ništa mogao bez mojih hrabrih lađara koji svake godine na pravi način predstavljaju naš grad, ali i vas koji nas podržavate. Mogu vam reći da je taj maraton izuzetno zahtjevna disciplina, a mi je odradimo pjevajući bećarac. Stalno me ispituju koji ste završili, a mi smo sretni da preživimo“, pozdravio je sve Stjepan Sertić dodavši kako će, uz potporu Grada i gradonačelnika Ivana Bosančića te bivšeg i sadašnjeg župana Bože Galića i Damira Dekanića, dobit dodatni vjetar u leđa i neće više na Maraton ići samo nastupati već od sljedeće godine hvataju puno bolji rezultat.

U bogatom programu sudjelovali su djeca Folklornog ansambla Lisinski, Jale, mališani iz Dječjeg vrtića Vinkovci koji su za svoje crteže dobili nagrade i mnogi drugi. Osim Jaleta, za glazbeni su dio bili zaduženi Ivan Grčić s tamburaškim sastavom KUD-a Šumari te kultna rock grupa Milky Way.

Prvu Noć lađara službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika Josip Romić naglasivši koliko ovakve udruge znače jednom gradu. „U proteklim godinama naši lađari promovirali su Vinkovce, a to će raditi i dalje na najbolji mogući način. Još jednom im želim čestitati na hvalevrijednom priznanju, iznimno smo ponosni na njih zbog tako velikog uspjeha. Grad Vinkovci podržava rad Udruge i sve sportske inicijative jer i sami smo svjesni koliko je sport bitan za sve naše sugrađane. Svakako bih im se želio zahvaliti na radu, sportskom doprinosu i promociji Vinkovaca te im čestitati okrugli rođendan i poželjeli još mnogo budućih zaveslaja na budućim Maratonima lađa“, rekao je Romić.

Već za 14 dana, 18. rujna, Vinkovački lađari pripremaju novi događaj povodom Vinkovačkih jeseni – svoj dobro poznati Maraton lađa na Bosutu na kojem će sudjelovati lađari, lađarice, osobe s invaliditetom i drugi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno