12 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Mali Marinčani izabrali poklon i odvezli se kući novim biciklom

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U Europskoj godini mladih, u Splitu je održana 15. nacionalna smotra Turističke kulture čiji je organizator Prokultura – Opservatorij kulturnih politika iz Splita uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske te ENCATC-a (The European network on cultural management and policy).

Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „Moj zavičaj i njegova fauna“ koja je za cilj imala potaknuti, osvijestiti i naučiti učenike što više o ulozi faune, baštine, kulturnih i prirodnih vrijednosti svoga zavičaja i domovine te u istome prepoznati turistički potencijal.

Projekt Brune, Gabriela i Nicole, učenika PŠ Marinci „O fauni divanimo, ljepote Slavonije i Srijema baštinimo“, najmlađih sudionika na Smotri, izabran je među tri najbolja projekta osnovnih škola iz cijele Republike Hrvatske.

FOTO: VSZ

Inače, projekt malih Marinčana koji je osvojio srca nacionalnog žirija bila je turistička iskoristivost narodne medicine. Cilj je bio popularizirati narodnu medicinu i osvijestiti važnost očuvanja njenih receptura koje su trajni simbol kulturnog o folklornog identiteta ovoga kraja.Velik je ovo uspjeh, kako za školu, tako i za širu lokalnu zajednicu, a nagrada koja je za trud i rad uslijedila nakon prijema kod vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića prošlog tjedna, bio je ni manje ni više novi bicikl.

FOTO: VSZ
FOTO: VSZ

Sa županom, u pratnji svojih učiteljica Nevenke Škrabo i Marije Lesandrić, uputili su se u kupnju. Veselja, osmijeha i ponosa nije nedostajalo nakon što su se kući odvezli na novom biciklu, a zasluženi dar otišao je u prave ruke. Od danas u školu mogu biciklirajući uz poruku da se znanje itekako isplati.

FOTO: VSZ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno