26 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Matea Marušić i Domagoj Ivanković nominirani za Nagradu hrvatskog glumišta

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Objavljene su nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta 2022. godine. U elitnom društvu dramskih ostvarenja ponovno su se našla i dva domaća imena.

Naime, glumica vinkovačkog kazališta Matea Marušić konkurira za prestižni kipić u kategoriji glavne ženske uloge za najbolje umjetničko ostvarenje u drami. Ovogodišnju nominaciju donijela joj je uloga Tene u istoimenoj predstavi “Tena – kronika raspada jedne ljepote” Josipa Kozarca – Borislava Vujčića u režiji Dražena Ferenčine i zajedničkoj produkciji Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba, Ludens teatra iz Koprivnice, Gradskog kazališta Požega i Centra za cijeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Foto: GK Joza Ivakić Vinkovci

Talentirani Vinkovčanin Domagoj Ivanković čija karizma osvaja kako u teatru, tako i na malim ekranima, ponovno konkurira u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.Nakon 2020. i GospOUdinaNOUbadi, nominaciju mu ovaj put donose uloge u predstavi “Realisti” Jure Karasa u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba, a u čijoj je izvedbi imala priliku uživati i vinkovačka publika na ovogodišnjem Festivalu glumca koji je Realiste proglasio najboljom predstavom, a Domagoja najboljim mladim glumcem.

Arhiva

Nagrade hrvatskog glumišta bit će svečano dodijeljene u HNK u Zagrebu, u četvrtak 24. studenog 2022. Sretno naši!

ARHIVA: Privatni album
ARHIVA: Privatni album

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno