16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Mjesec hrvatskog turizma – u listopadu 50% jeftiniji boravak

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

FOTO: Priznajem.hr

Listopad će ove godine biti “Mjesec hrvatskog turizma” u sklopu čega će se hrvatskim građanima i stranim turistima koji se tada zateknu u Hrvatskoj omogućiti do 50% povoljniji boravak i korištenje turističke ponude i usluga u cijeloj zemlji, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, prenosi HRT.

Zajednički je to projekt Ministarstva turizma i sporta te HTZ-a koji je trenutno u fazi pripreme, a sve važne informacije ići će kroz kampanju, najavljuje direktor HTZ-a navodeći kako su rezultati prošlogodišnjeg projekta „Tjedan odmora vrijedan” bili izuzetno dobri i kako je ovaj projekt svojevrsna nadogradnja.„Motivirani željom da produžimo sezonu što je moguće više, ali i uvažavajući prijedloge korisnika s jedne i pružatelje usluga s druge strane, odlučili smo, s Ministarstvom turizma i sporta kroz cijeli listopad omogućiti do 50% povoljniji boravak domaćim i stranim turistima. Tijekom konzumacija usluga važno će biti pridržavati se propisanih epidemioloških mjera koje će tada biti na snazi i ponašati se odgovorno”, naglašava Staničić.

Za jesen najavljuju i drugi dio kampanje „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!” za domaće turiste koja je pokrenuta ove godine s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa putem upoznavanja ruralnih destinacija.

„U drugom valu te kampanje promovirat ćemo dodatna četiri tematska destinacijska videa, koji su u izradi, i kojima će se nastojati približiti ruralna turistička ponuda, a u tijeku je i kampanja za domaće turiste posvećena cikloturizmu “Bicikliraj, istraži i uživaj!”, fokusirana na EuroVelo 8 rutu, koja kao dio projekta EU-a obuhvaća cijelu hrvatsku obalu, od Istre do Dubrovnika”, naglasio je Staničić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno