-4.9 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Mladen Matičić, Milan Šebalj i Siniša Šlat iz MO Zagrebački blok 1991. krenuli u neizvjesnost

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na ovom su se mjestu Mladen Matičić, Milan Šebalj, Siniša Šlat i društvo iz bloka te 1991. godine prijavili u obranu svoga doma i domovine. Svoje priče podijelili su za naš portal prošle godine u ovo vrijeme.

Tadašnja Mjesna zajednica Zagrebački blok i danas je mjesto prepuno simbolike, a od travnja ove godine konačno se svojim poginulim prijateljima mogu pokloniti i pomoliti baš ovdje odakle su u jesen prije 31 godinu krenuli u neizvjesnost.

Učinili su to i danas, na crkveni god sv. Nikole biskupa, ujedno i zaštitnika Mjesnog odbora Zagrebački blok u društvu roditelja poginulih branitelja, Udruge braniteljica i čelnika Grada Vinkovaca.


“Ne smijemo izostaviti kako su branitelji Zagrebačkog bloka dali ogroman doprinos obrani grada, ali i na ostalim ratištima diljem domovine, od Vukovara pa nadalje”, istaknuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Bila je ovo prilika sjesti i sažeti sve dosadašnje aktivnosti u godini, ali i istaknuti planove i potrebe koje čekaju u narednoj.

“I dalje smo jedno veliko gradilište. Trenutno su u tijeku radovi u Zvonarskoj ulici, središnjoj prometnici u našem bloku, a sve ostalo odvija se prema planu. Puno su nam od pomoći tribine s gradonačelnikom gdje su građani sami sugerirali što je još potrebno i na što računaju da će biti određeno”, istaknuo je predsjednik MO Zagrebački blok Marko Antolović.

Iako se sv. Nikoli najviše raduju najmlađi, čestitao je svima Dan Mjesnog odbora i blagdan njihova zaštitnika uz poziv kako su im vrata otvorena za sve sugestije, potrebe i pomoć.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno