18 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. srpnja 2022.

Neočekivani kiks na startu prvenstva, Hrvatska 29:29 Japan

Više od autora

- vl promo-

Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Počela je rukometna groznica u Hrvatskoj. Muška reprezentacija predvođena prekaljenim stručnjakom, Linom Červarom, započela je svoj put na svjetskoj smotri u Egiptu, a to automatski znači kako će Lino, od danas pad do kraja mjeseca, uz svoju desnu ruku, Hrvoja Horvata, imati barem još nešto manje od 4 milijuna pomoćnika, stručnjaka i izbornika koji kao „zapete puške” čekaju svaku pogrešku našeg izbornika kako bi mu ukazali na istu i dali mu savjet kako treba nešto ispravno napraviti.

Prva postaja na 27. Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku je Aleksandrija, a prvi suparnik uvijek nezgodna i brza reprezentacija Japana. Hrvatska je u napadačkoj fazi započela s Duvnjakom, Šebetićem i Mamićem na vanjskim pozicijama, na krilima su se našli iskusni Čupić i Štrlek, dok je na crti bio Musa. Nisu naši rukometaši krenuli s uvjerljivom igrom te je nakon 7 minuta Červar bio prisiljen zamijeniti Šebetića i Mamića ubacivši pritom mladog Martinovića i Cindrića. U prvih 10 minuta japanski golman je skupio 4 obrane i nakon 11 minuta igre imali Japanci su imali 7:2. Loša i neorganizirana igra u obrani i bezidejni napad te raspoloženi japanski dvojac Iwashita-Agarie rezultirali su s čak 17 golova u našoj mreži nakon 30 minuta igre.

Nastavak utakmice nije donio ništa novo, hrabra i čvrsta igra Japance je dovela nadomak senzacije na početku 27. Svjetskog prvenstva, a s druge strane Hrvatska je teško pronalazila put do Iwashitinog gola. Lovili smo rezultat cijelu utakmicu, izjednačili prvi put tek u 48. minuti i treba biti realan i reći da na večerašnjoj utakmici nismo ni zaslužili više od osvojenog boda. Sljedeća utakmica je za dva dana, u nedjelju, a protivnik nam je reprezentacija Angola koja je poražena od Katra u prvom kolu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno