32 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Novi singl Jimi & The Garage Banda zove se Imam li izbora

Više od autora

- vl promo-


Jimi & The Garage band, solo projekt splitskog gitarista Saše Jimi Kesića, krajem prošle godine predstavio je dvostruko izdanje albuma pod imenom ‘Narcis i Zlatousti / Kamera za snove’, a promovira ga novim singlom ‘Imam li izbora?’ s inidie pop albuma „Kamera za snove“.

„Imam li izbora“, poput većine pjesama s albuma prikazuje različite životne faze kroz koje je Jimi prolazio – nostalgiju, poneko razočarenje i na kraju novu sreću, koje je kasnije i oživio u svojoj glazbi, koju karakterizira prije svega iskrenost.

Tekst je napisao Dinko Fazinić, a za glazbu i aranžman je zasužan Saša Jimi Kesić.

U nastavku pročitajte izdvojene recenzije:

“Imam li izbora“ recimo, asocijacijama sklonom starom uhu, djeluje kao zagrljaj U škripcu (album “O je“) i EKV-a… i najuvjerljiviji je broj albuma… Bilo kako bilo, Saša Jimi Kesić je svoje napravio, pokazao autorsku potentnost i “očistio škafetine“. Što je presudno za korak dalje. Pravac je više no dobro zacrtan.” (Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija)

“Svako toliko pojavi se glazbenik iz ovih krajeva koji unatoč neospornoj kvaliteti nikada nije uspio doći do izražaja pa odluči napokon pokazati tko je on zapravo i kakvu je glazbu u stanju skladati. Više nego dovoljno materijala prikazuje iznimno velik Kesićev kreativni potencijal koji nikada nije dovoljno došao do izražaja. Stoga je razumljiva njegova želja da odjednom izbaci toliko pjesama, iako mu takav potez zapravo neće omogućiti da lakše dođe do publike. Dobar uvid u njegov skladateljski i producentski potencijal na koji itekako treba obratiti pažnju.” (Dubravko Jagatić, Nacional )

Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mjestima pokojne države, a najveći uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala “Omladina” u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su Tužne uši stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevjere su na neko vreme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.

IMAM LI IZBORA? [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno