Sve je počelo izradom jednog adventskog vjenčića prije gotovo 10 godina. Od tada su Ivani Peša ideje počele dolaziti same od sebe, ljubav prema stvaranju i kreativnosti se počela širiti i proizvoda nastalih umijećem njezinih ruku bilo je sve više. Danas je ponosna vlasnica brenda Magic Land u koji je, kako kaže, uloženo jako puno truda i ljubavi.

Magic Land prvenstveno je baziran na izradi personaliziranih predmeta. Prva zamisao bila je da to budu jestive pokrivke za torte i muffine, ali svaki dan dolaze neke nove ideje. Tako danas nudi i kuglice za bor, magnetiće sa slikama, postere za zid, pismo Djeda Božićnjaka. Brend je još uvijek nov, nastao je prije dva mjeseca, no ljubav prema ručnom radu javila se davno prije.

„2011. godine bila sam u potrazi za adventskim vjenčićem. Svakome je nešto nedostajalo, pa sam se zapitala koliko može biti komplicirano napraviti vjenčić i odlučila pokušati. Vidjela sam da je to jednostavno i da može biti onako kako sam ja sebi u svojoj glavi to zamislila. Nakon toga sam sve prvo probala sama napraviti“, rekla je 34-godišnja Ivana Peša, Po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti, sretno udana i mama petogodišnje Tare i jednomjesečnog Davida, napominje kako su nakon rođenja kćeri ideje dolazile same od sebe, osobito ideje za organizaciju dječjih rođendana. Zato je sama počela praviti pozivnice, dekoracije od balona, krep papira, kartonske toppere za torte i muffine. „Reakcije bližnjih su bile odlične, pa sam napokon skupila hrabrosti da to i službeno objavim“, dodala je.

Od samog početka njezini bližnji su uz nju i oni su joj najdraža publika, no skupljaju se polako i drugi obožavatelji koje posebno privlači ime Magic Land. Kako nam je ispričala Ivana, do ovog naziva je došla jer je htjela nešto magično, bajkovito, maštovito i da izgovor imena privuče publiku i korisnike. Povratne informacije su za sada odlične, pohvale za rad i preporuke pristižu gotovo svakodnevno, a to u početku poslovanja znači jako puno.

„Najviše volim raditi kuglice za bor jer jako volim taj dio godine kada je sve čarobno i bajkovito. Uživam i u organizaciji i izradi ukrasa i dekoracija za rođendane, samo što to još nije u ponudi Magic Landa, barem ne u smislu organizacije rođendana u potpunosti“, rekla je Ivana i dodala kako je trenutno bazirana na kuglice za bor i magnetiće, personalizirane po želji, sa slikom ili tekstom.

Iako je potrebno puno vremena kako bi se postigli određeni rezultati, osobito kad je tu i dvoje male djece, Ivana uspješno barata sa svim svojim aktivnostima. Kaže kako stvarno uživa u tome što radi i da ju to opušta, pa nekako uvijek sve uspije posložiti i svemu se posvetiti u dovoljnoj mjeri. Najveća inspiracija joj je kći Tara, a kako je na svijet stigao i David, vjeruje da novih ideja neće nedostajati.

„Da bi se došlo do rezultata potrebna su i financijska sredstva kako bi se osigurao potreban materijal i oprema za izradu predmeta. Još sam početnik, ali za buduće planove će biti potrebna dodatna, poveća ulaganja“, rekla je Ivana i natuknula kako je proširenje posla svakako u planu, no to zasad ostaje u tajnosti.