24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

Po 500 eura za izradu ili nadogradnju web stranice

Više od autora

- vl promo-

U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas su dodijeljeni ugovori za 20 vlasnika smještajnih i ugostiteljskih objekata na području naše županije u svrhu izrade ili nadogradnje mrežnih stranica, ukupne vrijednosti 10.000,00 eura.

Kako je pojasnio župan Damir Dekanić, riječ je o provedbi Javnog poziva „Digitalizacija usluga u turizmu Vukovarsko-srijemske županije“ za dodjelu potpora za ulaganja u dodatnu ponudu ugostiteljskih i smještajnih objekata iz proračuna VSŽ. Upravni odjel za turizam i kulturu zaprimio je sveukupno 23 prijave, od čega je 20 korisnika ostvarilo pravo na potporu u visini od 500,00 eura.

Zajedno s prošlom godinom, to je već 50 objekata koji su dobili ovu potporu Županije.

„Bez vidljivosti teško da možemo doći do rezultata i mislimo da je to dobar put kako bi svoje kapacitete i sve ono s čime raspolažemo mogli učiniti vidljivim, kako bi lakše komunicirali i umrežili sve objekte da zainteresirani turisti imaju sve na jednom mjestu. Trudimo se izaći u susret, kako vlasnicima objekata, tako i svim koji dolaze u našu županiju”, rekao je Dekanić.

Rezultati turizma u županiji su, dodaje, itekako pozitivni u zadnje dvije godine. Svake godine analiziraju broj noćenja i dolazaka, a ono je u porastu.

„U prvih nekoliko mjeseci 2024. imamo gotovo isti broj dolazaka, ali 30 posto više noćenja. Dobivamo ono o čemu dugo pričamo, da turisti ne dolaze samo na jedan dan, nego ostaju po nekoliko dana. Želimo da ti ostanci budu što duži, da povećamo broj dolazaka jer se povećava i broj objekata, time je i usluga sve bolja”, podvlači župan.

Mirjana Zelenika iz Iloka, vlasnica Ribarske kuće i soba Izvor, na svom imanju ima kušaonicu pjenušaca, vina i čokoladnih pralina, sve iz vlastite proizvodnje, pa joj ovakav oblik pomoći vrlo dobro dođe.

„Na društvenim mrežama smo prisutni, no treba nadogradnja jer smo vezani uz digitalizaciju zbog inozemnih gostiju. Puno nam znači koliko Županija ulaže u turizam, nudimo tradiciju i baštinu što drugi nemaju, bogata nam je usluga i to se prepoznaje”, kaže Zelenika dodavši kako njihov pjenušac osvaja svjetske nagrade, promoviraju ga diljem svijeta, pili su ga Rolling Stonesi na turneji, a nakon 20 godina postojanja dali su vino na 56. izložbu Vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini gdje su postali šampioni kontinentalne Hrvatske.

Potporu od 500 eura je ostvarila i Marija Živković iz Štitara, vlasnica kuće za odmor Kuzmanovi dvori.

„Jako puno znači nam potpora jer smo novi, postojimo malo više od godinu dana. Trenutno se reklamiramo preko društvenih mreža, a web stranica će doprinijeti ozbiljnosti kojom ćemo pristupiti našim gostima, osigurat ćemo bolju promociju i privući više gostiju”, rekla nam je Marija. Njihova kuća je, kaže, autohtona šokačka, sa štagljem i kućarima starim preko 100 godina, jedna od onih koja, osim odmora, nudi pravi doživljaj Slavonije i Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno