7 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Projekt Žene u fokusu provodi se uz sve epidemiološke mjere

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U Općini Stari Jankovci 1. listopada potpisali su ugovore o radu na određeno vrijeme s 35 žena, a koje će 12 mjeseci skrbiti o 210 starijih osoba s područja ove općine. Ugovori su potpisani u sklopu projekta “Žene u fokusu”, vrijednog 3.147.700 kuna, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. “Iza nas je prvih mjesec dana pružanja usluga pomoći u kući našim krajnjim korisnicima. Paketi higijenskih potrepština podijeljeni su za mjesec listopad i studeni. Također, 20 zaposlenih žena je uspješno završilo program osposobljavanja za gerontodomaćicu, a osposobljavanje je provelo Učilište Modus iz Vinkovaca u suradnji sa Udrugom Zlatna dob iz Starih Jankovaca. Žene su položile ispite za rad na siguran način te za provedbu preventivnih mjera od požara, gašenje požara i spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom”, ističe općinski načelnik Dragan Sudarević.

Posebno naglašava i kako su zbog neizvjesne epidemiološke situacije zaposlene žene dobile posebne upute na koji način raditi, svaka žena tako je dobila po jedan beskontaktni toplomjer kako bi svaki dan prije odlaska na posao izmjerile temperaturu sebi, kao i svakom krajnjem korisniku prije ulaska u njihov dom.


“Ovom, ali i drugim epidemiološkim mjerama činimo sve kako bi spriječili širenje koronavirusa. Ovisno o broju zaraženih na području naše Općine, pravovremeno reagiramo što se tiče izbjegavanja kontakata s našim korisnicima na način da, ukoliko imamo veliki broj zaraženih, žene pružaju korisnicima usluge dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština te rade poslove izvan kuće, ne ulaze u domove naših korisnika. Na taj način štitimo prvenstveno naše korisnike koji su starije osobe, što ih čini osobama u najvećim rizikom od zaraze koronavirusom”, objašnjava Sudarević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno