29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Prva gostovanja s novim pojačanjima

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Za vikend se održava 2. kolo HEP Super lige u kojemu stolnotenisači STK-a Cibalia odlaze na gostovanje u Zagreb i Pulu gdje se nadaju da će ostvariti bolji rezultat nego na samom početku sezone.

Naime, u 1. kolu u dvorani Gradski vrt u Osijeku izgubili su od Vodovoda i to rezultatom 3:1, a u domaćim redovima za ovaj rezultat najzaslužniji je bio Luka Fučec koji je odnio pobjedu u čak dva ogleda – protiv Luke Krajinovića i Davora Lončara.

Vinkovački stolnotenisači u prvom su kolu igrali bez svoja nova dva pojačanja, Josipa Jerkovića i Jakova Jakelića, za koje su sigurni da će svojim iskustvom i izgrađenom sportskom karijerom uvelike doprinijeti igri i plasmanu suigrača iz Vinkovaca. „Ekipa je spremna, treniraju na dvije adrese – naši domaći dečki treniraju u Vinkovcima, na novoj adresi, odnosno u sportskoj dvorani Lapovačke škole dok naša pojačanja bruse poteze u Zagrebu, gdje i stanuju“, rekao je Danijel Jelinek, član izvršnog odbora i prve ekipe STK Cibalia dodavši kako će novi igrači na gostovanju u Zagrebu i Puli probiti led, ali da se kroz sport znaju već godinama i nimalo ne sumnjaju u njihovu kvalitetu i uhodanost.Jerković i Jakelić ujedno će biti i prva dva reketa u ovom kolu HEP Super lige dok će im se kao treći pridružiti Biber, što znači da Lončar ovo kolo odmara. „Naravno da mi svaki puta želimo pobijediti, ali treba realno sagledati situaciju. U Zagrebu se nadamo što boljoj razlici kako bi na uzvratu u Vinkovcima imali bolju šansu za pobjedu, a za Pulu smo puno optimističniji i mislimo da ne bi trebalo biti velikih problema“, zaključio je Jelinek.

Dobre rezultate i igru pokazali su i u drugim kategorijama. Vinkovački veteran i trener u STK-u Cibalia na 7. Memorijalnom turniru „Nuštar Open 2021” osvojio je prvo mjesto u kategoriji od 40 do 60 godina. U polufinalu je bio bolji od Klobučara rezultatom 3:1, a u finalu je istim rezultatom nadigrao Stevanovića. Osim toga, u sklopu Europskog tjedna sporta, na vinkovačkom je korzu pomladak Cibalije odradio uspješnu prezentaciju stolnoteniskog sporta Vinkovčanima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno