17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Realizacija vrijednih projekata u općini Privlaka

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

U tijeku su realizacije vrijednih projekata na području Općine Privlaka. Proveden je postupak javne nabave radova za izgradnju Narodne knjižnice i čitaonice, odnosno višenamjenske zgrade koja će svojom izgradnjom pružiti adekvatan i pristojan prostor za sve udruge s područja Privlake dok će izgrađena dvorana omogućiti razna okupljanja mještana. Zgrada se nalazi na mjestu današnjih zgrada starih škola u Ulici bana Josipa Šokčevića. Vrijednost radova je 6.068.889,96 kuna, a u ovom trenutku osigurana su tri izvora financiranja – dva od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te jedan od Ministarstva kulture, koji su prepoznali kvalitetu i vrijednost ovog pothvata.

Drugi vrijedan projekt koji je u postupku javne nabave rekonstrukcija je autobusnog stajališta s dva ugibališta u Čolićevoj ulici, vrijednosti oko 661.000,00 kuna, od kojeg će iznosa Uprava za ceste Vukovarsko-srijemske županije sufinancirati 75%, odnosno gotovo 500.000,00 kuna.


Osim toga, u postupku je javna nabava radova za realizaciju Projekta „Park šuma Privlaka“ koji se financira iz mjere 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“. Ugovor o financiranju, s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, vrijedan je 743.798,25 kuna, a radi se o 100%-tnom intenzitetu potpore. Ulaganjem u izgradnju, uređenjem i opremanjem poučne šumske staze kroz šumu Zvirinac želi se približiti i naglasiti važnost očuvanja prirode i zaštite okoliša kao i upoznavanje sa šumskim staništem ptica, barskih kornjača i šumskih životinja ovog dijela Slavonije”, rekao je Darko Galić, načelnik općine Privlaka dodavši kako je u realizaciji i izgradnja prometnice u Graničarskoj ulici, vrijednosti oko 300.000,00 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno