Nakon Zagreba i Gornje Stubice, snimanje narodnih običaja i tradicijske kulture danas je nastavljeno u Varaždinu i Čakovcu. U kratkoj videorazglednici 55. Vinkovačkih jeseni, za koju snimateljska ekipa do 4. rujna obilazi sve hrvatske županije, vidjet ćemo tako i nastupe KUD-a Voća i HKUU-e Zajednice međimurske županije.

Atrij županijske palače u Varaždinu danas je živio svoje običaje kroz folklor i plesne korake koje su s osmijehom donijeli folkloraši KUD-a Voća. Unatoč tome što je pandemija spriječila održavanje nastupa i manifestacija, omiljene tradicionalne koreografije nisu zaboravljene, a koje su to bile vidjet ćemo u filmu 55. Vinkovačkih jeseni. S nestrpljenjem ga čekaju i današnji domaćini, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Ništa manje veselja danas nije bilo ni u Čakovcu. Hrvatska kulturno-umjetnička udruga Zajednice međimurske županije na snimanju je pokazala svu raskoš običaja svoga kraja, a njihov nastup pratili su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i župan Međimurske županije Matija Posavec koji su u ugodnom ambijentu danas dočekali našu vinkovačku ekipu.

Upravo ta ekipa sutra nastavlja dalje sa snimanjem izvornog folklora iz svih dijelova Hrvatske. Varaždin i Čakovec pokazali su se kao iznimno dobri domaćini, a vjerujemo kako će jednako biti i sutra u Koprivnici i Sisku. Snimanje u Koprivnici započinje u 9 sati na Zrinskom trgu gdje će nastupiti KUD Prigorje, dok će u 14.30 započeti snimanje u Sisku, u atriju Sisačke tvrđave Stari grad. Nastup će pred kamerama održati KUD Moslavec i KUD Ivančice.