28 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Tina Miličević i Igor Galaš najbolji na Etno reviji

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Dok se na pozornici ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni održavao treći dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, na kazališnim daskama vinkovačkog kazališta upriličena je Etno revija u organizaciji Kulturnog centra Gatalinke.

Gledatelji su mogli vidjeti radove dvaju natjecanja „Etno frizura Hrvatske” i „Etno kreacija Hrvatske” koja su dio projekta „Etno vikend u etno gradu” koju sadrži nekoliko edukativnih, natjecateljskih i prezentacijskih događaja kroz godinu. Od sveg kulturnog nasljeđa upravo je nošnja jedno od najizraženijih sredstava za iskazivanje lokalne, regionalne i etničke pripadnosti.

Prvo mjesto za frizera učenika osvojila je Nikolina Iličić koja je kao nagradu od sponzora KC „Gatalinka” dobila foto monografiju na hrvatskom jeziku. Prvo mjesto za najbolju frizuru osvojio je Igor Galaš kojemu je od glavnog sponzora Grada Vinkovaca pripalo tri tisuće kuna. U kategoriji za najboljeg kreatora prvo mjesto osvojila je Tina Miličević osvojivši tri tisuće kuna od Vukovarsko-srijemske županije, a cijela revija održala se pod voditeljskom palicom Eme Salopek.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno