16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Tri sata poslije ponoći na svijet je stigla prva vinkovačka beba, Lucija Crljić

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Tri sata i 20 minuta nakon što su kazaljke otkucale početak nove 2022. godine u vinkovačkoj bolnici rođena je malena Lucija. Dva sata prije i naša županija je dobila prvu bebu – malenu Anu rođenu u vukovarskoj bolnici.

Lucija Crljić kći je 28-godišnje Ivone iz Vinkovaca, a rođena je s 3.980 grama i 51cm dužine. Porod je prošao u najboljem redu i majka i beba osjećaju se dobro. Darove u ime župana Damira Dekanića uručio je im je ravnatelj OŽB Vinkovci Krunoslav Šporčić.

Ana Đurić prva je beba rođena u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i prva beba rođena u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Rođena je u 1.15 sati, bila je 2760 grama teška i 48 cm dugačka, a mami Sandri Đurić Ana je druga beba. Medicinsko osoblje posjetilo je majku i uručilo poklone Vukovarsko-srijemske županije.

Prvi ovogodišnji dječji plač u Hrvatskoj čuo se u splitskoj bolnici gdje je samo minutu iza ponoći rođena također djevojčica! Riječ je bebi koju je majka, inače Bračanka, na svijet donijela prirodnim putem. Malena je četvrto dijete u obitelji, četvrta curica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno