20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Tržnica, kazalište, knjižnica i Dječji vrtić Vladimir Nazor najveći projekti Mjesnih odbora Ban Jelačić i Centar

Više od autora

- vl promo-Veliki projekti su u planu za Mjesne odbore Centar i Ban Jelačić, a uz njih je došao i niz malih prijedloga koji su od važnosti za stanovnike navedenih naselja. Jedan od najvećih će biti rekonstrukcija tržnica čije će uređenje započeti s unutarnjim dijelom, a bit će smještena u bivšoj PIK-ovoj opskrbi.

Cilj će biti da u njoj svoje domaće proizvode prodaju OPG-ovi s područja Vinkovaca i njegove okolice, zatim će se ići u obnovu vanjskog dijela koja će započeti kroz godinu dana. Iako su oba Mjesna odbora dobro komunalno opremljena, tržnica je jedna zajednička tema koja ih povezuje. Osim toga, u planu je i rekonstrukcija Gradskog kazališta Joza Ivakić koja bi trebala krenuti u proljeće sljedeće godine, a radit će se na energetskoj obnovi zgrade, a jedan od najvećih projekata je izgradnja knjižnice koja bi se trebala otvoriti na proljeće 2023. godine, no sam datum još uvijek nije definiran, podsjetimo kako je gradnja započela 2020. godine. U novim prostorima knjižnica će zasigurno ispuniti svoju misiju i viziju.

Ono što je bitno za napomenuti je to da će se krenuti i u obnovu i izgradnju Dječjeg vrtića Vladimir Nazor koji je ujedno i najstariji u gradu. Projekt je napravljen, ali se uvijek još uvijek traži izvor financiranja, a u pripremi je i rekonstrukcija vode i odvodnje u Ulici Kralja Zvonimira. Građani su iznosili probleme sa smećem, stazama koje su na nekim mjestima u Mjesnim odborima preuske za polazaka, parkirnim mjestima, ali i rasvjetom za koju žele da bude više uperena u dječja igrališta.

„Mislim da je naš Mjesni odbor jedan od onih koji se može pohvaliti s time da je dosta toga odrađeno i da je puno prioriteta koje su građani naveli je ispunjeno. Naravno, ima prostora za još, ali malo pomalo. Svake godine se ponešto realizira. Gradonačelnik je svih ovih godina bio otvoren i slušao je potrebe naših građana i sigurna sam kako će se to i dalje nastaviti te da će barem dio toga biti riješen kroz sljedeću godinu”, rekla je Katarina Saračević predsjednica MO Ban Jelačić.

Njezin kolega Ivan Kubiček koji je predsjednik MO Centar naglasio je kako je najveća želja mještana ranije spomenuta obnova DV Vladimira Nazor, ali i da su stanovnici u Ulici Antuna Mihanovića zainteresirani za proširenje parkirne zone po povlaštenoj cijeni.

„Građanima smo predstavili ono što smo mi kao vijećnici zaključili na sastancima, ono što su naši prioriteti i ono što je potrebno urediti u gradu. Bili smo njihov glas i dalje, a danas su oni dobili priliku zajedno s gradonačelnikom i nama vijećnicima postaviti pitanja i ukazati na ono što su još možda potrebe, a na nama je da dalje forsiramo da se one dalje realiziraju” naveo je Kubiček.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno