Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako se jučer, 23. svibnja oko 13,55 sati u Ostrovu, u Kolodvorskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Osobnim automobilom Hyundai vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25-godišnjak iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza, uslijed čega je zbog dolazećeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na ne prometnu zelenu površinu.

Na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge je označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem). Suputnik o osobnom automobilu kojim je upravljao 25-godišnjak je bio 55-godišnjak iz Vinkovaca. Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u OŽB Vinkovci radi ukazivanja liječničke pomoći.

Vozač, 25-godišnjak, je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55-godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati, što je potvrđeno u OŽB Vinkovci.

Na mjestu događaja policija je provela očevid. Protiv vozača osobnog automobila, 25-godišnjaka iz Vinkovaca, zbog izazivanja prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava.