30 C
Vinkovci
Srijeda, 25. svibnja 2022.

Velečasni Damir Stanić: Čista je srijeda, poziv svakom od nas da vratimo pogled na Krista

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Pepeljenjem, odnosno posipanjem vjernika pepelom danas započinje vrijeme tijekom kojega su pozvani na duhovnu inventuru i obnovu, kako bi otvorili srce za približavanje Isusu. Pepelnica svojom simbolikom poziva vjernike na dublje promišljanje i promjenu srca.

„Vrijeme pred nama poziva nas da sami dolazimo pred Krista, da sami redovito dolazimo na nedjeljnu misu te da svoju djecu vodimo Bogu i za njih molimo Božji blagoslov. Bez Krista se utapamo”, poručuje vjernicima Damir Stanić, župnik župe Sv. Euzebija i Poliona.

Upozorava kako su brojne ispraznosti postale važnije od Boga. Odmaknuli smo Krista i gotovo Ga istjerali iz naših života. „Onda se pitamo zašto nam Bog ne pomogne”, dodaje Stanić.

U današnjim teškim vremenima, kada znamo kako stanje u našoj državi i cijelom svijetu ne valja, ljudi više zazivaju Boga i pitaju se što smo skrivili da nam je ovako. Žalimo se, ističe župnik, a često ne želimo priznati kako smo odavno i često odmaknuli pogled s Krista.

„Korizma je ozbiljan poziv svakom od nas da se vratimo na Isusov put. Svetom misom i obredom pepeljenja molimo Boga da nas pomaže i prati svojom milošću. Dođimo preko tjedna češće na svetu misu, dođimo na ispovijed i povedimo svoju djecu na molitvu križnog puta. U Korizmi smo pozvani više moliti”, poručio je velečasni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno