-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

U selidbi knjižnice veliki odziv građana i udruga, stiže i Hrvatska vojska

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Od ranog jutra, već treći dan u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici vrlo je dinamično.

Građa s polica pakira se u kutije i polako priprema za transport s adrese Ivana Gundulića 6 na novu lokaciju u Kralja Zvonimira 9. Ukupno preko 160 000 knjižnične građe koja uključuje i onu s lokacije spremišta u Dugoj 35 planirano je do petka preseliti u novu zgradu.

Susrećemo građane volontere, nasmijane od uha do uha, koji s djelatnicima rade sve što je potrebno. Ovdje su sa svojim odgojiteljem i mladići iz Doma sv. Ana koji su došli pomoći u preseljenju njihove knjižnice.

“Odaziv građana je velik i ovim putem im zahvaljujem, uključili su se volonteri, pojedinci, udruge, ustanove, gradska uprava. Očekujemo i Hrvatsku vojsku koja bi trebala doći danas pomoći nam preseliti svu građu”, saznajemo od ravnateljice Vedrane Lugić koja koordinira, pakira, prenosi, tri u jedan.


Za to vrijeme, korisnici i dalje strpljivo pristižu opskrbiti se literaturom za godišnji odmor, a to mogu učiniti zaključno s petkom jer će od subote, 15. srpnja do otvorenja knjižnica, zbog preseljenja, biti zatvorena. Knjižničari poručuju kako se u tom razdoblju zakasnina neće bilježiti.

“Nadamo se do petka kako će sva građa biti preseljena na novu lokaciju i nakon toga, sljedeći tjedan je otvorenje 21. srpnja kada ćemo svu građu spremati na police. Knjižnicu ćemo otvoriti onoga trenutka kada za korisnike sva građa bude na policama, pa molimo za još koji dan strpljenja”, najavila je Lugić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno