29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Vinkovački list u znaku 65. rođendana Radio Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U tjednu koji je većina zbog blagdana i školskih praznika iskoristila za produljeni vikend, mini godišnji odmor i kraće putovanje, naša redakcija na okupu marljivo je pripremila najnovije izdanje Vinkovačkog lista, prateći gotovo sva događanja u gradu i okolici uz najavu onoga što slijedi, a u ponedjeljak slavimo najzabavniji rođendan u gradu:

65. ROĐENDAN RADIO VINKOVACA

Iako nam uvjeti za mirovinu padaju točno na nedjelju, Radio je medij koji nikada ne stari, odoljeva izazovima vremena i prilagođava se potrebama slušatelja. Zato uz slavljeničku reportažu o našem mlađem bratu, pozivamo sve građane u ponedjeljak da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata, zavire u studio, posjete našu medijsku kuću i nazdrave za sljedećih, barem 65!

DOM HRVATSKIH BRANITELJA

Stara knjižnica do Božića postaje Dom hrvatskih branitelja. Na jednom mjestu svoj će prostor dobiti sve udruge braniteljskog i stradalničkog predznaka iz Vinkovaca. Razgovarali smo s njihovim predstavnicima o planu uređenja i adaptacije koji će biti realiziran uz pomoć Razvojne agencije Grada Vinkovaca VIA-e i Ministarstva branitelja.

MARIJAN ŽIVKOVIĆ – PATRIČAR

Naš sugrađanin dobitnik je Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore za životno djelo. S osvrtom na bogatu šezdesetogodišnju poduzetničku karijeru, za Vinkovački list govori koliko mu znači ovo priznanje struke.

KUHAJMO ZAJEDNOProvjerili smo kakve to radionice na Šokačkom stanu bude nostalgiju i okusom vraćaju u djetinjstvo. Čuvari tradicionalne domaće kuhinje iz vremena naših baka uče mlade i male mijesiti šufnudle, ‘poderane gaće’, knedle, ali i motati sarmu. Najavljujemo novi ciklus.

ZIMSKA OPREMA NA VOZILIMA

Srijeda, 15. studenoga zakonski je rok zamjene ljetnih guma zimskima na vozilima. Nemojmo da nas zavara babje ljeto. Provjerili smo s vulkanizerima situaciju na terenu, je li rasla cijena usluge i kolike su novčane kazne.

19. DANI MATICE HRVATSKE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Pokazati i dokazati prisutnost bogatog kulturnog života grada Vinkovaca i naše županije, cilj je 19. po redu Dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Najavljujemo bogat program. Otvorenje je zakazano u Gradskoj knjižnici sutra u 19 sati uz obilježavanje 100. obljetnice rođenja velikana Dionizija Švagelja te izložbu fotografa Zvonimira Tanockoga ‘Land art’ koji je od 500 izabrao 50 fotografija iz zraka cijele Hrvatske, a prilika za razgledati je tri tjedna.

ZORAN RUBIĆ NOVI TRENER JARMINČANA

Tanka je granica od prošlogodišnjeg vrhunca do ovogodišnjeg doticanja dna. Baš kao i u životu. Pokleklu momčad NK Borinci pokušat će na pobjedničke staze vratiti znanje i autoritet nogometnog znalca Zorana Rubića, novog šefa klupe s kojim smo razgovarali za naše sportske stranice.

Ne zaboravite, u ponedjeljak vas čekamo na Danu otvorenih vrata Radio Vinkovaca od 8 do 20 sati na adresi Jurja Dalmatinca 29. Dobro nam došli svi na zajedničku proslavu 65. rođendana!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno