14 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

Vinkovčani na najvećem streljačkom natjecanju ikad u Europi

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U Osijeku se od 20. svibnja održava Europsko prvenstvo u streljaštvu na kojem su boje Hrvatske reprezentacije branili strijelci Streljačkog društva „Vinkovci” Martin Jozić i Matko Čolaković u deset metarskoj disciplini zračnog pištolja u kategoriji juniora.

Juniorski tim Hrvatske reprezentacije u sastavu Martin Jozić, Matko Čolaković i Domagoj Hajduković (Osijek) zauzeo je 12. mjesto, a titulom europskog prvaka u juniorskoj konkurenciji okrunili su se Bjelorusi, dok je reprezentacija Italije bila druga, a do bronce su došli Ukrajinci. U pojedinačnoj konkurenciji Martin je zauzeo 36. mjesto (554 kruga), a Matko 43. mjesto (546 kruga), dok je strijelac osječkog kluba Domagoj završio 49. (504 kruga). Matko i Martin nastupali su i u mješovitim parovima pa je tako Martin s Lanom Špirelja zauzeo 26. mjesto u poretku, a Matko i Ana Čukušić završili su na 27. mjestu.

Teško je govoriti o razlozima relativno slabih rezultata na natjecanju, navodi Zvonimir Jozić iz SD „Vinkovci”, jer je ovo prvo europsko prvenstvo bez priprema. Naime, Martin i Matko nisu bili na pripremama reprezentacije u Solinu i Osijeku zbog nemogućnosti izostajanja s posla i sa školske nastave. „Jedan od razloga je i nedostatak natjecanja zbog korone, ali i nemogućnost kvalitetnog treninga. Mix tim se prvi put sastao i upoznao na startnoj liniji Europskog prvenstva, a loš rezultat možda proizlazi i iz toga da ih nitko u okruženju nije prepoznao kao prvake Hrvatske i reprezentativce”, rekao je Zvonimir Jozić.


Ostale zemlje puno više ulažu u ovaj sport, svoje timove i samu opremu, a to je posebno vidljivo na strijelcima koji su došli s drugih kontinenata zbog normi za Olimpijske igre pa je ovo jedno od najvećih natjecanja ikad u Europi.

Najbolji rezultat za Hrvatsku reprezentaciju ostvarili su juniori u gađanju 50m trostav. Sastav Sikavica, Jambreuš i Vrcić u borbi za treće mjesto pobijedili su Poljsku i osvojili broncu. U pojedinačnoj konkurenciji sva trojica su ušla u finale, Sikavica je završio peti, Vrcić šesti, a Jambreuš sedmi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno