- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U subotu smo izvijestili kako vlasnici ugostiteljskih objekata u Vinkovcima rade posljednje pripreme uoči otvaranja svojih lokala, a danas smo se uvjerili kako su građanke i građani Vinkovaca središnji gradski park i kave „za van” zamijenili terasama kafića i porculanskim šalicama.

Sunce i ugodno vrijeme pravi su mamac građanima da svoje slobodno vrijeme iskoriste na terasama omiljenih kafića. U gradu se oko podneva tražio stolac više, a većina kafića započela je radni tjedan na zadovoljavajući način. Učenici, “staro i  mlado”, sve dobne skupine izašle su popiti omiljeni napitak u malo drugačijem okruženju nego je to bio slučaj u zadnja tri mjeseca. Kakav je osjećaj popiti kavu u kafiću nakon puna tri mjeseca „pauze” rekao nam je Ivan Klarić: „Super je osjećaj na ovakav lijep i sunčan dan popiti kavu u kafiću. Napokon smo dočekali otvaranje kafića nakon tromjesečne depresije. Stvarno uživam u ispijanju prve ovogodišnje kave.”

Otvaranje terasa ugostiteljskih objekata unijelo je u naš grad dašak optimizma u bolje dane i izmamilo je osmijehe na licima brojnih Vinkovčana koji su s velikim nestrpljenjem dočekali prvi dan mjeseca ožujka. „Terase su pune, mladi su jedva dočekali popuštanje mjera i smatram kako je djelomično otvaranje ugostiteljskih objekata dobra odluka. Svima nam je nedostajala kava u centru i druženje. Stiže nam ljepše i toplije vrijeme i sad ćemo ga moći kvalitetno iskoristiti”, zadovoljno je poručila Marina Ivoković.

Konobari su nakon dugo vremena upalili aparate za kavu i po prvi puta poslužili svoje goste, a raširenih ruku svoje goste dočekao je i vrijedan tim iz caffe bara Borosana.

„Dobar je osjećaj ponovno služiti goste, popuštanje mjera dobro nam je došlo, to pozdravljam, ali i dalje postoje neke nelogičnosti. Na primjer što raditi kada nisu dobri vremenski uvjeti, kada kiša pada ili kada sunce zađe pa bude hladnije vrijeme. Sve su to neki problemi s kojima ćemo se susretati u narednom razdoblju”, izjavio je Luka Mauer i nastavio kako će situacija po njih, ugostitelje, biti dobra ukoliko se nastavi s poticajima, a svako smanjenje i ukidanje poticaja dovodi u pitanje egzistencije. „Prvi sati i prvi dan prolazi relativno dobro”, za kraj je rekao Mauer.

Na korzu smo zatekli i sljedećeg sugovornika koji je izrazio veliko zadovoljstvo otvaranjem terasa i koji je nakon dugo vremena papirnate čaše zamijenio onim čvršćeg materijala. „Stvarno odličan osjećaj vratiti se u okruženje ugostiteljskih objekata. Ne moramo više piti kavu iz papirnatih čaša, a svakako u prilog ide i sunčano i ugodno vrijeme za hvatanje vitamina D”, dodao je kroz smijeh Stjepan Miškić.