28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Završna konferencija projekta Zaželi II – Općina Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Domu kulture u Nuštru danas je održana završna konferencija projekta “Zaželi II – Općina Nuštar”. Kroz ovaj projekt 20 žena skrbilo je o 120 korisnika, starijih i nemoćnih osoba u njihovima domovima kroz pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, plaćanju računa…

Nositelj projekta bila je Općina Nuštar, a partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci i Centar za socijalnu skrb Vinkovci. Projekt vrijedan 1.794.300,00 kuna uz EU potporu 100%, trajao je 18 mjeseci, a 10 od 20 zaposlenih žena prošlo je i edukaciju za pomoćne slastičarke,

„Projekt “Zaželi II – Općina Nuštar” uspješno je priveden kraju. Ostvario je svoj cilj i svrhu: smanjili smo broj nezaposlenih i poboljšali kvalitetu života krajnjih korisnika. Općenito sudjelovanje u ovom projektu jedno je lijepo iskustvo za sve. Cijelo vrijeme imali smo vrlo kvalitetnu komunikaciju i odlično smo surađivali”, istaknula je voditeljica projekta Mirta Srednoselec.

Više nego zadovoljne su i žene od kojih je većina bila uključena i u prvu etapu projekta. Potvrđuju nam to i Nuštarke Blaženka Švajcer i Tatjana Bošnjak.

Kako kažu projekt „Zaželi” za njih je idealno rješenje jer su premlade za mirovinu, a s druge strane u dobi su u kojoj se teško pronalazi posao te se zato nadaju kako će se projekt nastaviti i dalje.

„Znači našle smo se u jednom projektu koji mi možemo u našim godinama odraditi i jako smo zadovoljne, a zadovoljni su i naši korisnici jer im naš dolazak puno znači pogotovo onima koji su sami. Već to što im netko otvori vrata puno im znači, možda i najviše, a naravno tu je i pomoć koju dobiju”, ističe Blaženka Švajcer.

Na kraju, a što je možda i najvažnije, sve ovo za zaposlene žene nije samo posao. Zato kada projekt završi ostaju u kontaktu sa svojim korisnicima, posjete ih i pomognu kada treba.

„Ovo je jedan humanitarni projekt gdje mi pomažemo starijima od sebe, a i sebi smo korisnije i svojim obiteljima. Zato svi mi želimo da se projekt nastavi. Moji korisnici jako teško podnose ovu pauzu i zato mi i volontiramo. Mi i sada odemo do njih jer, kako se kaže, nije sve u novcu, a za njih je jako važna baš ta humana gesta”, ističe Tatjana Bošnjak.

Nastavku projekta „Zaželi” nada se i nuštarski načelnik Hrvoje Drinovac.

„Nastavak projekta je najavljen i to malo dugoročnije, na dvije, tri godine, i mi se tome nadamo jer ovim projektom ne znam tko je bio zadovoljniji, korisnici ili djelatnici”, istaknuo je Hrvoje Drinovac.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno