24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Župan Damir Dekanić posjetio Dom za starije i nemoćne Ilok

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić i v.d. pročelnika županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Ilok, a u sklopu posjete održan je i sastanak sa zaposlenicima na kojem se razgovaralo o statusu i sufinanciranju Doma.

„Razgovarali smo o pitanju prijenosa vlasništva Doma s Hrvatskog crvenog križa na Županiju kao i o sufinanciranju doma. Naime, mi se samofinanciramo dok su starački domovi Vukovar i Vinkovci u sustavu decentraliziranog financiranja što znači da osim vlastitih prihoda dobivaju dodatna sredstva”, rekla je ravnateljica iločkog doma Darija Nikolić dodavši kako je župan Dekanić dao punu podršku u radu njihove ustanove te rekao kako će Županija uložiti sve napore da se status ustanove što prije riješi.

Osim toga, vukovarsko – srijemski župan obišao je i gradilište na kojemu je u tijeku izgradnja objekata za pružanje usluga poludnevnog i dnevnog boravka, financirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

FOTO: Radio Ilok

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno