21 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Dani otvorenih vrata u Obrtničko-industrijskoj školi Županja

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

„Dođi, vidi, upiši!” službeni je naziv Dana otvorenih vrata Obrtničko-industrijske škole Županja (OIŠŽ) koja je partnerska škola Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi (RCK).

Program je započeo u 8 sati, a učenicima osnovnih škola iz županjskog kraja predstavljene su razne mogućnosti stjecanja vještina i znanja koje budućim polaznicima ove škole mogu biti od pomoći u daljnjem školovanju i pronalasku posla u budućnosti. OIŠŽ posjetili su učenici iz osnovnih škola iz Gradišta, Gunje, Vrbanje, Soljana, Drenovaca, Štitara i Županje (2), a ukupno je kroz školu tijekom današnjeg dana prošlo 120 učenika. Škola je predstavila sljedeće programe: ekonomist, poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut (četverogodišnji program), CNC operater, elektroinstalater, elektromehaničar, kuhar, konobar, vodoinstalater, bravar, frizer, prodavač, automehaničar, pomoćni bravar, pomoćni cvjećar i pomoćni kuhar/slastičar (trogodišnji programi).

Također predstavljen je i projekt Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza na kojem sudjeluje i ova županjska srednja škola koja u svojim klupama ima državnu prvakinju Valeriju Arlović. Maturantica OIŠŽ osvojila je prvo mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023. u disciplini AGRO pod mentorstvom profesorice Jasenke Nikolić, članice projektnog tima koja je kroz projektne aktivnosti imala priliku proći brojna stručna usavršavanja s ciljem praćenja novosti i inovativnih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji. Svoja znanja i kompetencije uspješno je prenijela i na učenicu koja je i sama sudjelovala u stručnim posjetima učenika financiranima kroz projekt. Upoznavanje s Valerijom bio je dobar poziv i motivacija osnovnoškolcima da nastave školovanje u Obrtničko-industrijskoj školi Županja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno