6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

DIH PANNONIA uvršten u bazu potpuno operativnih DIH-ova Europske komisije

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Digitalni inovacijski centar DIH PANNONIA, sa sjedištem u Vinkovcima, čiji konzorcij obuhvaća 15 partnera i čiji je nositelj i koordinator aktivnosti Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, prošao je proces dodatne evaluacije od strane Europske komisije te je ocijenjen potpuno operativnim.

Konzorcij sastavljen od dva sveučilišta, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka i Sveučilišta u Slavonskom Brodu, specijaliziranih za transfer tehnologije i poslovni razvoj i pripadajuća 4 fakulteta, rektorata osječkog Sveučilišta, pet javnih ustanova regionalnih koordinatora s područja Slavonije, Baranje i Srijema, poduzetnika i eminentnih IKT udruga, osigurava interdisciplinarnu i sustavnu potporu poduzetnicima na području Vukovarsko-srijemske županije i šire.

DIH PANNONIA centar je za promociju digitalizacije te djeluje kao centar za digitalnu transformaciju poduzetništva i prehrambeno – prerađivačkog sektora. Ima ulogu pružanja pomoći tvrtkama, malim i srednjim poduzećima da korištenjem digitalnih tehnologija, razvijanjem pametnih vještina i stvaranjem novih znanja postanu produktivnija i konkurentnija.

Djeluje kao one-stop-shop, nudi podršku i konkretna rješenja tvrtkama za uvođenje digitalizacije i industrije 4.0 u njihove poslovne procese, a predstavlja strateški pristup povezivanja sustava baziranih na internet tehnologiji s ciljem uspostave komunikacije između strojeva, ljudi i poslovnih sustava.

Digitalizacijom proizvodnih i poslovnih procesa povećava se kvaliteta, smanjuju troškovi proizvodnje i poslovanja te povećava fleksibilnost i učinkovitost proizvodnje. Industrija 4.0 se primjenjuje i izvan proizvodnje, u poslovnim procesima javnih ustanova, pri čemu se smanjuju troškovi pružanja usluga te skraćuje se vrijeme trajanja uslužnog ciklusa.


Korisnici usluga DIH PANNONIA su znanstveno-istraživački centri, javne institucije i gospodarski subjekti na području Slavonije, Baranje i Srijema, a njihov konzorcij otvoren je za prihvat novih partnera i članova.

Kroz usluge konzorcija, DIH PANNONIA će osigurati poduzetnicima pristup tehnologiji za izradu prototipova proizvoda, naprednoj istraživačkoj opremi i laboratorijima za razvoj visokotehnoloških digitaliziranih rješenja te edukacije u području digitalizacije i transfera tehnologije.

Neke od usluga DIH PANNONIA je promocija digitalizacije i transfer znanja i tehnologije, organizacija treninga i osposobljavanja za razvoj digitalnih vještina, osiguranje edukacija i razvoja vještina potrebnih za uspješnu digitalnu transformaciju, umrežavanje i povezivanje ponuđača i korisnika usluga u području digitalne transformacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini, savjetodavne usluge vezane uz pristup financijskim sredstvima i korištenje financijskih mehanizama, osiguravanje pristupa infrastrukturi za testiranje proizvoda i eksperimentiranje.

Za više se pitanja možete javiti na e-mail uprava@ra-vsz.hr, a za više informacija posjetite njihovu mrežnu stranicu.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno