11 C
Vinkovci
Srijeda, 28. veljače 2024.

Edukativan izlet po obali u sklopu projekta “I ti to možeš”

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Udruga žena „Žena” Rokovci – Andrijaševci osnovana je 2007., na početku je imala oko pedesetak članica, dok sad aktivno u radu udruge sudjeluje njih 25. Bave se velikim brojem djelatnosti, a samo neke od njih su pomoć starim i nemoćnim osobama, uključivanje i socijalizacija djece i mladih s poteškoćama u razvoju, sudjelovanje u društvenim zbivanjima u općini, provođenje edukativnih predavanja ženama iznad 50 godina i pružanje psihološke pomoći kroz razne radionice.

Ovaj šestodnevni put na Kornate nastavak je prošlogodišnjeg projekta I ti to možeš koji je odobren i sufinanciran od strane Općine Andrijaševci, a cilj projekta je ženama starije životne dobi, koje to prije nisu bile u mogućnosti, omogućiti kratke izlete po Lijepoj našoj.

„Prošle smo godine obišli Drvenik, Čiovo i Vis. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo i drago mi je da smo ove godine obišli još tri mjesta”, rekla je Svjetlana Draženović, predsjednica Udruge dodavši kako su na početku puta posjetili Rastoke, Turanj, Kornate na kojima su razgledali slana jezera Mir. Osim toga, posjetili su i otok Pašman, na kojemu su razgledali poznati benediktinski samostan, a na povratku planiraju navratiti u Nacionalni park „Plitvička jezera”.


Na put se uputilo 12 žena, trebalo ih je ići i više, ali velik ih broj radi izvan Lijepe naše. „Veliko hvala našoj Općini koja nam je omogućila ovaj put, radom aktivno sudjelujemo u radu iste i oni su nam se odužili na stvarno jedan prekrasan način”, zahvalila je Draženović pozvavši mlađe stanovnice općine da se priključe radu udruge u kojoj će pomoći drugima.

Osim toga, u pripremi imaju projekt Teško je živjeti s celijakijom kada si dijete s kojim će se uskoro prijaviti na otvoreni natječaj Nacionalne zaklade. Cilj projekta je upoznati širu javnost s poteškoćama s kojima se svakodnevno bore djeca koja boluju od teško prepoznatljive autoimune bolesti i njihovi roditelji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno