13 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Ekipa Streljačkog društva Vinkovci najbolja na 12. Novogodišnjem turniru u gađanju zračnim pištoljem

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Streljačko društvo „Vinkovci“ organiziralo je 12. Novogodišnji turnir u gađanju zračnim pištoljem koji je održan u streljani kluba domaćina. Na natjecanju su nastupili strijelci iz Rovinja, Vukovara, Osijeka, Valpova, Koške, Slavonskog Broda, Nuštra i Vinkovaca, podijeljeni u četiri kategorije – seniori, seniorke, juniori i juniorke.

Osam se ekipa natjecalo za pehare, a titulu najboljeg strijelca i posebnu nagradu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Tea Šetina iz Slavonskog Broda, s rezultatom od 370 krugova. Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji bio je Osječanin Dario Kuzminski s 372 kruga.

U ekipnom dijelu najbolji su bili Vinkovčani s 1063 kruga, na drugom mjestu završio je Streljački klub „Sv. Mihovil” iz Slavonskog Broda sa samo 13 krugova manje od domaćina dok su trećeplasirani bili Valpovčani s 1046 krugova.

U pojedinačnoj seniorskoj kategoriji najbolji je bio Dario Kuzminski, srebrni je bio Leon Luka Ćelić, a na trećem mjestu završio je Ivan Varga. Među seniorkama najboljom se pokazala Tea Šestina, druga medalja otišla je u ruke Sanje Samaržije Dubac dok je treća bila Maja Varga.

Od juniora najbolji rezultat ostvario je Domagoj Hajduković, za 11 krugova lošiji bio je Vinkovčanin Martin Jozić, a njegov sumještanin Stjepan Becić okitio se broncom. Vukovarka Kiara Lemac u istoj je kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, osvojila zlato, druga je bila Sabina Hegedušić dok je treće mjesto pripalo Emi Pap iz Vinkovaca.

Sportašima i sportskim strijelcima želimo uspješnu 2022. godinu”, poručili su iz vinkovačkog streljačkog kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno