6 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Gorivo je jeftinije u svim susjednim zemljama

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Gorivo je jeftinije u svim zemljama u „susjedstvu” pa ljudi koji žive blizu granice mogu uštedjeti veću svotu novca kupovinom u inozemstvu. Rekordno visoke cijene goriva, kao i energenata uopće, mogle bi ugroziti ekonomski oporavak Hrvatske, ali i drugih zemalja Europske unije, čija je privreda ionako već ugrožena koronakrizom, piše Poslovni dnevnik.

Pri tome će hrvatski građani, posebice oni koji žive u pograničnim područjima, vjerojatno češće odlaziti po gorivo preko granice – u Bosni i Hercegovini ono je jeftinije za dvije i pol kune po litri dok ćete u Sloveniji benzin platiti kunu manje po litri. U Srbiji i Mađarskoj benzin je jeftiniji za 75 lipa, odnosno kunu po litri dok je cijena dizela gotovo ista ili čak malo i veća.


Rast cijena dizela i benzina prisutan je u cijeloj Europskoj uniji, a građani nekih zemalja poput Hrvatske, s relativno niskim primanjima, ako se u obzir uzme europski prosjek, sigurno će biti teže pogođeni poskupljenjem goriva, a nakon toga možda i svih maloprodajnih roba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno