16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Javni poziv za sufinanciranje kupnje kuće ili stana mladima i mladim obiteljima

Više od autora

- vl promo-

Vukovarsko-srijemska županija objavila je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu.

Ukupno planirana financijska sredstva za ovaj Javni poziv iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije su 238.901,06 eura.

Vukovarsko-srijemska županija sufinancirat će kupnju kuće ili stana u tri kategorije:

1. kategorija u iznosu od 2.655,00 eura


2. kategorija u iznosu od 3.982,00 eura

3. kategorija u iznosu od 5.309,00 eura

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv odnosno korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere sufinanciranja kupnje kuće ili stana mladim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije imaju prijavitelji koji ispunjavaju sljedeće uvjete: u trenutku prijave nisu stariji od 45 godina, prijavitelji i bračni ili izvanbračni drugovi i njihova djeca, životni partneri ili neformalni životni partneri i njihova djeca u vlasništvu/suvlasništvu nemaju stan ili kuću, osim stana/kuće koja je predmet ovog Javnog poziva, kupljena kuća ili stan na području Vukovarsko-srijemske županije, nemaju duga na ime javnih davanja, fizička osoba prodavatelj nekretnine ne smije biti u srodstvu s podnositeljem zahtjeva i članovima njegove obitelji do trećeg nasljednog reda u smislu Zakona o nasljeđivanju, oni koji su kupili kuću ili stan u 2022. godini.

Prijave na Javni poziv popunjavaju se na propisanim obrascima koji su objavljeni na internetskoj stranici Vukovarsko-srijemske županije , a sastavni su dio ovog poziva. Prijave traju do 21. travnja 2023.

FOTO: VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno