16 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Marko Polešćuk najuspješniji plivač u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Plivači Vinkovačkog plivačkog kluba proteklog su vikenda imali pune ruke posla. Nastupili su u Zadru na međunarodnom natjecanju za kadete i mlađe kadete te na 49. Mladost mitingu u Zagrebu za kategorije mlađih juniora, juniora i starijih. 

U konkurenciji 610 plivača iz 62 kluba i sedam zemalja, u glavnom je gradu plivalo sedam vinkovačkih plivačica i deset plivača, a svoj put na državnom natjecanju u Rijeci nastavit će Jurica Dragun i Nika Brdar koji su isplivali A normu i tako osigurali plasman. Boris Ostović, Domagoj Šego i Fran Budimir isplivali su B norme, a falilo im je samo nekoliko sekundi za bolji rezultat.

Jurica Dragun uspio je oba dana izboriti finale. Prvog dana na 50 m prsno osvojio je 5. mjesto i 7. mjesto na 200 m prsno te drugog dana na 100 m prsno 6. mjesto. Finale je izborio i Fran Budimir na 50m slobodno, a trener Zvonimir Pinter izuzetno je zadovoljan rezultatima svih plivača i plivačica.

U Zadru VPK predstavljalo je šest kadeta i dvije kadetkinje. U konkurenciji Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, s ukupno 26 klubova i 400 natjecatelja, donosimo senzaciju u vinkovačkom plivačkom sportu.


Trener Josip Gajčević izdvojio je sjajnog Marka Polešćuka, novu vinkovačku nadu koji je u najjačoj konkurenciji ostvario izvrsne rezultate. Isplivao je novih pet normi te tako skupio njih sedam za nadolazeće državno prvenstvo u veljači iduće godine. Jedini je Vinkovčanin koji se kvalificirao na to prestižno natjecanje, ali i najuspješniji plivač u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Osim toga, sjajni Tomo Petrinić ponovno je isplivao B normu na 200m leđno, ali i opasno približio na drugim disciplinama.

“Njihovim kolegama također malo nedostaje do kvalifikacije za najviši rang natjecanja u Hrvatskoj. Ova generacija osvježava plivačku scenu našeg grada i s ponosom pozivamo sve zainteresirane pridružiti se velikoj i uspješnoj tvornici plivača”, poručili su iz Vinkovačkog plivačkog kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno