2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Najbolje od hrvatskog folklora na Državnoj smotri

Više od autora

- vl promo-


Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Druga subota na Vinkovačkim jesenima već tradicionalno donosi bogat središnji, ali i popratni program. Još dva dana posjetitelji mogu posjetiti Slavonski sokak sve do 22 sata, ali i uživati u kvalitetnim vinima na Vinskom sokaku.

Na pozornici u središtu grada danas počinje prvi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, nakon koje posjetitelji, na istom mjestu, mogu pogledati reviju pod nazivom „Etno frizure svijeta” u organizaciji Kulturnog centra „Gatalinka” iz Vinkovaca.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora na Vinkovačkim jesenima okuplja KUD-ove, predstavnike svih hrvatskih županija i regija, ali i dijaspore, pobjednike međužupanijskih i regionalnih smotri folklora koji njeguju izvorni hrvatski folklor. Danas, u 20 sati, pod vedrim nebom u centru grada nastupit će 11 KUD-ova iz Rokovaca-Andrijaševaca, Trogira, Župe Dubrovačke, Kanfanara, Ćućerja, Zadra, Široke Kule, Strizivojne, Dugopolja, Novog Šehera i Jezera. Drugi i treći dio smotre bit će održani sutra na istom mjestu, u 12 i 19 sati, a nastupit će još 16 kulturno umjetničkih društva s područja cijele Republike Hrvatske.

Osim toga, od 17 do 21 sat održat će se već dobro poznati Maraton lađa na Bosutu u organizaciji Vinkovačkih lađara koji su, kao i dosad, pripremili utrke u tri discipline – lađarske ekipe, osobe s invaliditetom i mladi od 10 do 16 godina. Za one željne dobre glazbe, atmosfere i domaćeg craft piva u Lapidariju Gradskog muzeja čeka ih drugi dan Valensiranja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno