23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Obilježeno 32 godine od osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Antonija Periša
Antonija Periša
antonija.perisa@novosti.hr

Podno spomenika hrvatskim braniteljima na obali Bosuta, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast svim utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci, svim preminulim članovima Hrvatske demokratske zajednice i braniteljima koji su svoj život položili za stvaranje suverene i neovisne Republike Hrvatske obilježena je 32. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci.

„HDZ je kroz sve ovo vrijeme znao nositi odgovornost za Hrvatsku, a posebno u tim prvim trenutcima kada je bilo iznimno teško, kada je trebalo organizirati obranu Hrvatske. Ti trenutci trebaju uvijek biti posebno istaknuti u povijesti”, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Bosančić napomenuvši kolika mu je čast biti predsjednikom, a zahvalio se i građanima koji su prepoznali njihov rad te svim hrvatskim braniteljima. S obzirom na epidemiološku situaciju, okupljanje nije moguće pa je predsjedništvo GO HDZ-a odlučilo donirati pet tisuća kuna Dječjem domu sv. Ana te na taj način obilježiti godišnjicu.


“U Vinkovcima je prije 32 godine održana druga javna osnivačka skupština, što je važno istaknuti jer je u novije vrijeme moderno krivotvoriti povijest, kako Hrvatske demokratske zajednice tako i Domovinskog rata”, istaknuo je jedan od osnivača Ante Gilja dodavši kako mladež koja dolazi iza njih treba znati pravu istinu, a to je da je jedino HDZ imao jasan plan o Republici Hrvatskoj, sve su ostale stranke imale drugačiju viziju. „Članovi prvog odbora i osnivači bili su Josip Peći, Milenko Turudić, Andrijanić, Josip Džaja i još nekolicina članova drugog odbora koje neću nabrajati da ne bih nekoga preskočio. Na današnji dan im čestitam 32. obljetnicu, na ponos njima i njihovim obiteljima i neka se ne stide”, ponosno je rekao Gilja napomenuvši da bez Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franje Tuđmana, Gojka Šuška te kardinala i nadbiskupa Franje Kuharića ne bi bilo današnje Hrvatske.

Počast je u ime Vukovarsko – srijemske županije odao i zamjenik župana Franjo Orešković rekavši da je Hrvatska demokratska zajednica utkana u temelje stvaranja samostalne, neovisne i slobodne Republike Hrvatske i takav će i ostati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno