11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Od sutra kadeti 6 klubova u pohodu na prijelazni pehar pobjednika 23. Memorijalnog turnira Mravunac-Fegeli

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Sutra u gradu na Bosutu počinje tradicionalni 23. po redu Memorijalni nogometni turnir „Mravunac-Fegeli” Vinkovci u organizaciji Grada Vinkovci, Vukovarsko-srijemske županije i HNK Cibalia. Turnir je pozivnog karaktera uz sudjelovanje 6 kadetskih momčadi, a to su: Rijeka, Hajduk, Široki Brijeg, Slaven Belupo, Osijek i Cibalia.

Klubovi su raspoređeni u dvije grupa pa će u grupi A snage odmjeriti Široki Brijeg, Rijeka i Osijek, dok grupu B čine Hajduk, Slaven Belupo i Cibalia.

23. Memorijalni turnir „Mravunac-Fegeli” otvorit će u 9 sati Osijek i Široki Brijeg, a poslije tog dvoboja na teren će i igrači Mladena Bartolovića koji se suočavaju s vršnjacima iz Splita. U popodnevnom terminu (17,30) je svečano otvaranje turnira na glavnom terenu Cibalije nakon čega slijede još dvije utakmice, Osijek-Rijeka i Cibalia-Slaven Belupo. Završnica turnira igra se u četvrtak u poslijepodnevnom terminu, utakmica za 3. mjesto je u 16,00 sati, dok je veliko finale u 17,30 na glavnom terenu. Od 19,00 sati je uručenje i dodjela nagrada i zatvaranje turnira. Svi koji imaju slobodnog vremena i voljni su doći pogledati nadmetanje mladih snaga hrvatskog nogometa, neka to i učine jer sigurno neće požaliti.


Utakmice se, osim terena Cibalije, igraju i u Andrijaševcima te u Novom Selu (četvrtak).

Podsjetimo, ovaj turnir igra se u znak sjećanja na dvije legende vinkovačkog nogometa. Jure Mravunac je u vremenima dok je branio boje vinkovačkog Dinama bio najborbeniji i najcjenjeniji igrač kod publike i igrača, a Dragutin Fegeli poznat je, osim po nebeskom skoku i beskompromisnoj igri, po tome što je uveo u rad kluba mnoge novine, a umro je iznenada u naponu snage u 37. godini života.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno